Társoldalunk:

A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

2020.08.06. 17:47

A Bundesligában szereplő THW Kiel kézilabda-csapatának ügyvezetője, Szilágyi Viktor azt nyilatkozta, hogy jelen helyzetben elképzelhetetlen számukra a Bajnokok Ligája elindulása.

A sportvezető a Kieler Nachrichtennek elmondta, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel nagyon nehéz arra gondolni, hogy a világ legjobb kézilabdacsapatai szeptember közepétől kezdve megmérkőzzenek egymással.

Fontos, hogy minden helyszín tökéletesen megfeleljen az egészségügyi előírásoknak. Mi viszont még így sem szeretnénk kitenni a játékosokat és a stábtagokat a fertőzésnek, ráadásul, ha bárki elkapja a vírust, azzal a Bundesligát is veszélybe sodornánk. Vannak olyan ellenfeleink, akik miatt kockázatos országba kellene utaznunk - mondta Szilágyi.

A THW-nak a sorsolás alapján Horvátországban (Zágráb), Ukrajnában (Zaporizzsja), Franciaországban (Nantes), Magyarországon (Veszprém), Spanyolországban (Barcelona), Szlovéniában (Celje) és Dániában (Aalborg) kellene idegenbeli mérkőzéseket játszania. A Bundesliga a tervek szerint október elején indul.

A klubok eddig a nemzetközi utazásokra a menetrend szerinti járatokat vették igénybe, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) azonban most megvizsgálja annak lehetőségét, hogy chartergépek szállítsák a csapatokat a külföldi utakra, ehhez pedig akár támogatást is adna.