Magyarország az első kieső a férfi kosárlabda Eb-n

VOJVODA  Dávid
Köln, 2022. szeptember 4. Vojvoda Dávid (j) és a francia Andrew Albicy a férfi kosárlabda Európa-bajnokság Franciaország - Magyarország mérkőzésén a kölni Lanxess Arénában 2022. szeptember 4-én. Franciaország-Magyarország 78-74. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Hiába játszott nagyon jól és szenvedett minimális vereséget az olimpiai ezüstérmes Franciaországtól a magyar férfi kosárlabda-válogatott, Sztojan Ivkovics csapata már semmiképpen sem juthat tovább a kölni csoportból az Európa-bajnokságon.

A vasárnap esti találkozón a kissé nagyképű francia csapat ugyan végig vezetett (42-42-nél volt döntetlen az állás), a magyarok minden erőfeszítésük ellenére sem tudtak nyerni. Ezzel a vereséggel az is eldőlt, hogy

a mieink már semmiképpen sem juthatnak tovább a csoportból - akkor sem, ha a hátralévő két meccsüket megnyerik Litvánia és Németország ellen.

Mindez a papírformának megfelelő, mert a magyarok az Eb-n messze a legnehezebb csoportba kerültek. A hétfői szünnap után kedden Litvánia, szerdán Németország ellen játszunk - immár tét nélkül. Ráadásul Hanga Ádám sem tud a rendelkezésre állni, mert a Real Madrid magyar sztárjátékosa a franciák elleni meccsen újra megsérült.