Óriási Vasas-siker, felemás kézi-BL negyeddöntők és egy francia óriás, akiért megőrül Amerika

Basket TOPSHOTS Horizontal FULL LENGTH ACTION SPORT BASKETBALL
"All Star France" French player Victor Wembanyama (C) slams a dunk during a match between "All Star France" and "All Star World" as part of the All Star Game LNB basketball event at the AccorHotels Arena in Paris on December 29, 2022. - The All Star Game of the French National Basketball League (Ligue Nationale de Basket - LNB) is an exhibition match between a team of the best French players and a team of the best international players of France's Elite basketball league. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton tényleg annyi minden történt, hogy csak szemezgetni lehet az események közül. Lássuk azért a legfontosabbakat.

A Vasas nyerte a férfi vízilabda Eurokupa küzdelmeit, miután a Savona elleni finálé szombati visszavágóján, az idegenbeli döntetlent követően, 15-7-re diadalmasodott. A telt házas Komjádi Uszodában rendezett összecsapáson a házigazda magyar együttes rendkívül magabiztos játékkal nyert, és 21 év elteltével nyertek újra nemzetközi trófeát.

Egy ide, egy oda a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőiben szereplő magyar csapatok mérlege. Míg a Győr remek második félidei játékával két gólos előnnyel utazhat haza a dániai Odenseeből, addig a Ferencváros - tulajdonképpen a papírformának megfelelően - fájóan simán kikapott Érden a francia Metztől.

A magyar foci minden hétvégén tud meglepetésekkel szolgálni. Itt van például Varga Barnabás, a Paks gólkirályjelöljte, akinek csak bottal ütik a nyomát idén olyan csillagok, mint Erling Haaland, Lionel Messi vagy Robert Lewandowski. De az is figyelemre méltó, hogy a Budafok és a ZTE szerdai Magyar Kupa-döntőjére már több mint 20 ezer jegy elkelt a Puskás Arénába.

És folytatódik a Forma-1-es szezon is. Az Azeri Nagydíjnak otthont adó bakui utcai pályán megrendezték az első sprintfutamot, ami minden volt, csak csendes és eseménytelen nem. De még a betétfutamon is volt miért szörnyülködni, Jehan Daruvala alighanem a glóriának köszönheti az életét.

És egy kicsit a jövőbe is tekintünk. Egy alig 19 éves, 223 centis francia tini, Victor Wembanyama lehet az NBA következő nagy sztárja, akiért most már hetente repülnek át az ügynökök Amerikából Párizsba. Szinte még gyerek, de máris királyként bánnak vele, annak ellenére, hogy még egyetlen pontot sem dobott a profi ligában. Tényleg a jövő Michael Jordanjéről beszélünk? Ennek jártunk utána.