Élet-halál meccsre készül a magyar hokiválogatott

Magyarország - USA, Egyesült Államok, jégkorong, hoki, világbajnokság, IIHF jégkorong-világbajnokság, Tampere Deck Arena, 2023.05.14.
Tampere, 2023. május 14. A magyar csapat tagjai a jégkorong-világbajnokság második fordulójában játszott Egyesült Államok - Magyarország mérkőzés végén a finnországi Tamperében 2023. május 14-én. A magyar válogatott 7-1-re kikapott a világranglista-negyedik amerikai csapattól. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott hétfőn nem lépett jégre Tamperében a világajnokságon, az együttes kedden 20.20-tól a bentmaradás szempontjából sorsdöntő meccset vív a francia válogatott ellen. A számunkra szünnapon meglátogattuk a magyar játékosokat, akik közül Kóger Dániel, Erdély Csanád és a válgatott edzője, Fodor Szabolcs is interjút adott az Origónak.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése az A-csoportos jégkorong-világbajnokságról, Tamperéből.

A kedd esti ellenfél, a francia válogatott vasárnap elvett egy pontot a dánoktól. A dán csapat már 2-0-ra vezetett, a rendes játékidő végén innen lett 3-3 az eredmény. A hosszabbítást a dánok nyerték meg, övék lett 2 pont, de a francia csapat is kapott egyet. Ezzel a franciáknak már 3 pontjuk van (korábban hosszabbításban verték meg Ausztriát), azaz a magyar csapatnak mindenképpen a rendes játékidőben kellene győznie kedden este ellenük. Erről is beszélt a magyar válogatott egyik edzője, Fodor Szabolcs.

A magyar csapat játékosa, Kóger Dániel is nyilatkozott az Origónak:

Erdély Csanáddal hosszabb beszélgetést folytattunk. Ebből az is kiderült, hogy a magyar játékosok mekkora erőt tudnak abból meríteni, hogy a finn szervezők minden pillanatban azt éreztetik velük, hogy mi vagyunk itt a legkisebbek.

A keddi Magyarország-Franciaország mérkőzést (kezdés: 19.20) az Origo élőben közvetíti.