Vágólapra másolva!
A következő két nap során alaposan felkészül a csehekből a magyar női kosárlabda-válogatott, amely csütörtökön délben vív negyeddöntőt Ljubljanában az Európa-bajnokságon.

Székely Norbert kapitány elsőként az ellenfél remek fizikai képességeit emelte ki a keddi edzés után.

- jelentette ki a szakvezető, majd rátért a részletekre:

Székely Norbert bízik a csapatában Forrás: GIRGASZ PETER/Girgasz Peter


Arra a kérdésre, hogy a korai időpont mennyire lehet kedvező a csapatnak, a kapitány közölte:

A magyar csapat egységes Forrás:FIBA

A keddi edzésen - melyre a Stozice Arena alagsori, komor edzőpályáján került sor - nem vett részt a tavaly műtött térdét pihentető Határ Bernadett, a szerbek elleni csoportmeccset lábproblémák miatt kihagyó Goree Cyesha ugyanakkor a tréning egy részében bekapcsolódott a munkába.

A magyarok csütörtökön 12.15 órakor csapnak össze a csehekkel a szlovén fővárosban, és ha nyernek, akkor az elődöntőben a spanyolokkal vagy a kedden (ma) 18 órakor kezdődő Németország-Szlovákia mérkőzés győztesével csapnak össze. Ha a Székely-együttes kikap a nyolc között, akkor ugyanennek a párharcnak a vesztese vár rá.

A negyeddöntőbe jutással a magyarok már világbajnoki selejtezősnek mondhatják magukat, és ha bekerülnek az Eb legjobb öt csapatába - a franciák mellett -, akkor indulhatnak a jövő februári olimpiai selejtezőben. Ennek érdekében a negyeddöntő vesztesei szombaton "alsóházi rájátszást vívnak", és ennek két győztese csap össze az ötödik helyért a vasárnapi zárónapon.

A negyeddöntőért kiírt rájátszás keddi programja:

Németország-Szlovákia 18.00
Nagy-Britannia - Szerbia 21.00