Újabb botránya után egyre nagyobb bajban a korábbi szövetségi kapitány

2023.11.20. 18:23

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára, Sipos Levente hétfőn fegyelmi eljárást kezdeményezett hivatalos személy jogosulatlan szereplésének gyanújával az Erste Ligában érdekelt SC Csíkszeredával szemben.

Fegyelmi eljárás indult Kevin Constantine ügyében

A székely klub vasárnap úgy fogadta a címvédő Gyergyói HK-t, hogy Kevin Constantine-t annak ellenére jelölte a mérkőzésre hivatalos személynek, hogy az amerikai edzőt a tengerentúlon eltiltották.

Az MJSZ versenyszabályzata szerint nem jelölhető hivatalos személyként hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá vont, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy, erről a szövetség előzőleg értesítette a sportszervezetet. A találkozót a Csíkszereda 6-3-ra nyerte meg.

Kevin Constantine ügyében elindult a fegyelmi eljárásForrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Ben Nelms

Az MJSZ fegyelmi bizottságának elnöke megvizsgálta a rendelkezésre álló információkat, és fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el. A sportszervezet megkapta az eljárásról szóló értesítést. Az eljárás jelenleg adatgyűjtési szakaszban van. A fegyelmi bizottság megvizsgálja a rendelkezésre álló bizonyítékokat, meghallgatja a sportszervezet álláspontját is, majd meghozza döntését" - áll az MJSZ közleményében.

Az MTI értesülése szerint a fegyelmi bizottságnak szerdáig kell döntenie, és a Gyergyó óvhatott volna, de ezt nem teszi meg.

Nagy bajban az újabb botránya után a korábbi szövetségi kapitány

Constantine nyáron saját kérésére, érvényes szerződése ellenére távozott a magyar válogatott szövetségi kapitányi és a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról, visszatért hazájába, ahol a legjobbnak tartott kanadai junior jégkorong-bajnokságban, a Nyugati Hoki Ligában (WHL) érdekelt Wenatchee Wild vezetőedzője lett. Azonban október elején a WHL "diszkriminatív jellegű becsmérlő megjegyzések" miatt határozatlan időre eltiltotta, és ha újra állásba szeretne kerülni, azt hivatalosan kérvényeznie kell a WHL vezetőjénél, de erre legkorábban 2025 júliusában lesz jogosult.

Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott korábbi szövetségi kapitányaForrás: MTI/PAP/Zbigniew Meissner

A 64 éves szakembernek nem ez volt az első eltiltása edzőként. Még 2006-ban, amikor a szintén WHL-s Everett Silvertips vezetőedzője volt, négy mérkőzésre tiltották el és 5000 dolláros büntetést is kapott, mert az egyik vesztes felkészülési találkozót követően arra kötelezte játékosait, hogy megizzadva, felszerelésben maradva étkezzenek, majd ilyen állapotban tegyék meg a hazafelé vezető négyórás buszutat. Az NHL-es Calgary Flames másodedzőjeként pedig egy találkozón nem működhetett közre, mert összetűzésbe keveredett egy szurkolóval.

A Csíkszereda csütörtöktől jövő keddig magyarországi túrán szerepel. Csütörtökön Dunaújvárosban, pénteken Székesfehérváron - Constantine korábbi állomáshelyén -, vasárnap a Budapest JA, kedden pedig a DVTK Jegesmedvék otthonában lép jégre.

Ajánlataink