Kleinheisler nem a bemelegítésnél sérült meg

ausztria-magyarország
Hungary's midfielder Laszlo Kleinheisler lies injured as Austria's forward Martin Harnik looks on during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Austria at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on June 14, 2016. / AFP PHOTO / GEORGES GOBET
Vágólapra másolva!
A belgák ellen nem működött túl jól a támadó gépezet, főképp azért, mert Kleinheisler László nem kerülhetett be a kezdőbe. Mint Andreas Möller másodedző nyilatkozatából kiderült, a Werder Bremen légiósa már szombaton sérüléssel bajlódott. 
Vágólapra másolva!

"A szombati edzésen fájdalmat érzett a lábában, a combközelítő izma sérült meg" – idézte az NSO.hu Andreas Möllert. "A mérkőzés délelőttjén az orvosok mindent megtettek, hogy játékra alkalmas állapotba hozzák, de a bemelegítés közben megint előjött a fájdalom, így nem volt esély arra, hogy vállalja a játékot.”

Ezek után sokan meglepődtek, hogy a Ferencvárosban középhátvédként vagy védekező középpályásként szereplő Pintér Ádám a támadók között kapott helyett. Mint vasárnap megírtuk, az első félidő Kleinheisler hiányán mehetett el.

Forrás: AFP/Georges Gobet

Möller hozzátette, a sérülés hihetetlenül rosszul jött a válogatottnak.

nem is beszélve a szabadrúgásoknál, szögleteknél betöltött szerepéről, a kiszámíthatatlan cseleiről. Olyan játékos, aki egymaga képes eldönteni mérkőzéseket. Nagyon szomorú, hogy sem őt, sem a szintén sérült Fiola Attilát nem küldhettük pályára.”

A játékosként világ- és Európa-bajnok szakember megerősítette, hogy folytatja a munkát a magyar válogatott másodedzőjeként, és reméli, hogy a vb-selejtezőkön is hasonlóan lendületes marad a csapat, mint az Eb-n.

Bernd Storck és Andreas Möller Forrás: MTI/Illyés Tibor

Király Gábor és Gera Zoltán esetleges visszavonulásáról azt mondta: egyelőre nem tudja, hogy a két játékos folytatja-e, vagy sem. "Visszatérünk Budapestre, együtt mindent alaposan végigelemzünk, és majd meglátjuk."