Vágólapra másolva!
Olimpiai bajnok tanítványai, az ötszörös egyéni aranyérmes Egerszegi Krisztina és a 2000-ben Sydneyben győztes Kovács Ágnes személyesen, Schmitt Pál köztársasági elnök pedig levélben köszöntötte szombaton Kiss László mesteredzőt, az úszóválogatott szövetségi kapitányát, aki hétfőn lesz hetvenéves.

A jeles nap alkalmából a Testnevelési Egyetem (TF) dísztermében az úszástanszék vezetői ünnepi konferenciát hívtak össze, amelyet az egykori szintén kiváló versenyző, jelenleg tanszékvezető Sós Csaba nyitott meg.

A hazai szövetség (MUSZ) elnöke, Gyárfás Tamás és a hozzá hasonlóan szintén külföldön tartózkodó Tihanyi József, a TF dékánja üdvözölte videoüzenetben Kiss Lászlót, aki vasárnap Dubajba, a rövid pályás világbajnokságra indul a nemzeti csapattal.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nevében Molnár Zoltán főtitkár méltatta a szakembert. Gratulált mesterének a világrekorder, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok, jelenleg utánpótlás-kapitány Güttler Károly, s köszöntötte az ünnepeltet Ruza József MUSZ-főtitkár, Hargitai András korábbi szövetségi kapitány és Turi György edző is.