Társoldalunk:

Erdei revánsot vehet Michalczewskiért

Bár a német lapok egyelőre csak a nagy bajnokról, Dariusz Michalczewskiről írnak, a hét végén Karlsruhéban nem a Tigris, hanem Erdei Zsolt lép kötelek közé az Universum színeiben. A WBO-címmérkőzésen a bajnok Julio Cesar Gonzalez lesz az ellenfél, aki októberben Michalczewskit intézte el. A világbajnok pedig már tervezheti is, hogy a következő ellenfél a walesi Joe Calzaghe lesz.

A reváns ideje január 17-én Karlsruhéban jöhet el, s bár a német sajtó egyelőre hallgat a gáláról s inkább Michalczewski ügyeivel van elfoglalva, azt nem hallgatja el, a győztes ismerete nélkül is tudni lehet, ki a következő kihívó. A walesi Joe Calzaghe már nagyon készül, hogy bebizonyítsa, ő a félnehézsúly igazi királya.

"Nem vitás, én vagyok a legjobb nagyközépsúlyú bunyós a világon. Súlyproblémáim nem lesznek, soha nem is voltak, nincs senki, akitől félnem kellene" - állítja Calzaghe, aki szeretné mindkét súlycsoport WBO-címét elnyerni.

Nagyközépsúlyban 1997. október 11-e óta a legjobb, akkor tizenkét menetben, pontozással nyert a brit Chris Eubank ellen, s olyanok ellen védte meg címét, mint az exvilágbajnok Byron Mitchell vagy Robin Reid, Charles Brewer, illetve az universumos Mario Veit.

Michalczewski közben a Hamburger Abendblattnak úgy nyilatkozott, az ő mérkőzésszervező menedzsere, Klaus-Peter Kohl is nagyokat hibázott az utóbbi időben, s ennek is következménye a Tigris González elleni veresége. "Promóteremnek körültekintőbben kellett volna ellenfeleket választania számomra. Két nehéz meccsem volt Richard Hall ellen, megmérkőztem Derrick Harmonnal, s González zsinórban a negyedik erős ellenfelem volt. Mindig nem lehetek csúcsformában" - kesergett Dariusz, aki januári porcműtétjét követően májusra tervezi a visszatérést.

"Világbajnoki címmeccset akarok vívni" - mondta, s ez azt feltételezi, hogy a WBA szervezet világranglista-elsőjeként a bajnok Silvio Branco ellen lép majd szorítóba.

A félnehézsúly világranglistái

WBC

WBA

WBO

Roy Jones Jr. Silvio Branco Julio González
1. Antonio Tarver 1. Dariusz Michalczewski 1. Dariusz Michalczewski
2. Paul Briggs 2. Louis Del Valle 2. Stipe Drews
3. Stipe Drews 3. Medhi Sahnoune 3. Hugo Garay
4. Dariusz Michalczewski 4. Bruno Girard 4. Erdei Zsolt
5. Thomas Ulrich 5. David Telesco 5. Thomas Ulrich
6. Tomasz Adamek 6. George Khalid Jones 6. Antonio Tarver
7. Elvir Muriqi 7. Paul Briggs 7. Richard Hall
8. Jesus Ruiz 8. Fabrice Tiozzo 8. Glencofee Johnson
9. Montell Griffin 9. Montel Griffin 9. Tomas Adamek
10. George Jones 10. Thomas Ulrich 10. Rico Hoye
11. Eric Harding 11. Stipe Drews 11. Manny Siaca
12. Kamel Amrane 12. Laudelino Barros 12. Alexei Trofimov
13. Laudelino Barros 13. Elvis Michailenko 13. David Telesco
14. Donnell Wiggins 14. Jackson Chanet 14. Derrick Harmon
15. Erdei Zsolt 15. Paul Murdoch 15. Laudelino Barros


Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK