Vágólapra másolva!
Regős Gergely stabil teljesítménnyel, jó zárószámmal bejutott a férfiak döntőjébe a prágai öttusa világkupán.

A pénteki selejtezőben három csoportban küzdött a 88 fős mezőny. Az első tíz-tíz hely ért automatikus továbbjutást, további hat versenyző pedig pontszáma alapján került a fináléba.

Regős az A csoportban nyolcadik lett úgy, hogy a kombinált szám előtt még csak 16. volt. A délelőtti vívásban 14 győzelmet aratott és 14 párharcot vesztett el, ezzel ebben 15.-ként végzett, majd a 200 méteres úszásban 2:05.24 perccel a 17. eredményt érte el. A lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásban keveset hibázott és a tempója is jó volt, így fokozatosan lépett előre és az ötödik legjobb kombinált eredménnyel, 11:05 perccel magabiztosan került a vasárnapi fináléba.

Regős Gergely döntős a prágai öttusa-világkupán Forrás: Búza Virág/Magyar Öttusa Szövetség

A B csoportban Bereczki Richárd jó helyzetben volt a lövészetes futás előtt, tizenegyedikként rajtolhatott, de pontatlanul célzott, így a 18. helyen ért a célba, míg ugyanitt az ezúttal gyengébben vívó, de a kombinált számban remekül teljesítő Málits István 20. lett.

A C-ben Fröhlich Tamás a 21. helyen állt az úszás és a vívás után, neki is jól ment a lövészet és a futás, így több ellenfelét megelőzve a 15. helyen fejezte be a selejtezőt.

Szombaton a női, vasárnap a férfi döntőt rendezik, hétfőn pedig a vegyes váltóval zárul az idei negyedik vk-viadal.