Társoldalunk:

Az Acélkalapács becenevű Klicsko újra ringbe lépne

2021.05.10. 14:12

Vlagyimir Klicsko, ukrán nehézsúlyú profi ökölvívó, korábbi többszörös világbajnok a visszatérésen gondolkodik.

A TASZSZ jelentése szerint a ringtől 2017-ben elköszönt, 45 éves sportember azt mondta, hogy a motivációja a régi, és George Foreman példája vonzza. Az amerikai klasszis öklöző, aki a sportág királykategóriájában nem egyszer ült a trónon, többszöri visszavonulást és újrakezdést követően 1997-ben, 48 évesen hagyott fel a boksszal az után, hogy 46 esztendős és 169 napos korában a boksztörténelem legidősebb nehézsúlyú világbajnoka lett.
 

Klitcsko újra bunyózni szeretneForrás: AFP/Patrik Stollarz


Az Egyesült Államokban élő Klicsko - súlycsoportja rekordereként - 4382 napig volt világbajnok. 2015 novemberében pontozással kikapott a brit Tyson Furytól, így elveszítette egyesített bajnoki öveit, egyszersmind több mint tíz évig tartó veretlenségét. Utolsó mérkőzését 2017. április 29-én vívta Londonban, amikor is kiütéses vereséget szenvedett a brit Anthony Joshuától. Jelenleg is Fury és Joshua birtokolja a legnagyobb profi szervezetek világbajnoki címeit nehézsúlyban.

Vlagyimir Klicsko - aki amatőrként olimpiai bajnok volt - a hivatásosok között 69 mérkőzéséből 64-et nyert meg, és ötször maradt alul.