Vágólapra másolva!
Valter Attila volt az utolsó a Tour de Pologne 4., csütörtöki szakaszán, akit a szökevénycsoportból utolértek.

A 23 éves magyar versenyző ott volt a nap elmenésében a Tarnów és Bukovina Resort közötti 159,9 kilométeres szakaszon. Az etap elején egy öt fős csoport lépett el a mezőnytől, aminek Valter mellett Larry Warbasse, Edward Theuns, Quinten Hermans és Marco Canola voltak még a tagjai.

Közülük a mezőny a szakasz utolsó emelkedőjén az idei Giro d'Italián három napig a rózsaszínű trikót magárra vehető magyar fiatalt érte legkésőbb utol, hat kilométerrel a vége előtt.

Valter Attila volt a legtovább szökésben a lengyel körverseny 4. szakaszán Forrás: Groupama-FDJ

„Úgy éreztem, hogy nekem van a legjobb lábam a szökésben, boldog vagyok, hogy megpróbáltam" - mondta a magyar kerékpáros csapata, a Groupama-FDJ honlapjának. "Azonban nem volt könnyű dolgunk, mert a mezőny gyorsan jött. Ezen kívül az utolsó négy kilométer nem volt olyan nehéz, mint gondoltam, a többiek nagyon gyorsan gurultak ezen a részen. Valószínű, hogy egy perc különbség nem lett volna elég ott, hogy hazaérjek.

A szakaszt az összetettben vezető Joao Almeida nyerte, aki ezzel megerősítette első helyét. Előnye nyolc másodperc a szlovén Matej Mohoriccsal szemben.

Valter mellett ott van a mezőnyben Peák Barnabás is, aki csütörtökön közel hat perces hátrányban a 99. helyen ért célba, összetettben pedig az 54. pozícióban található, két hellyel Valter előtt.