Társoldalunk:

Tűzoltó lesz az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó

2021.12.27. 14:42

A februári pekingi olimpia után már csak civil foglalkozásának kíván élni Zbigniew Brodka, a lengyelek olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója.

A 37 éves hivatásos tűzoltó - aki Szocsiban 2014-ben 1500 méteren arany-, csapat üldözéses versenyben pedig bronzérmes volt - elmondta, elsődleges célja az volt, hogy kijusson a pekingi játékokra, és utána majd új fejezetet nyit életében. Még mindig erős volt a vágyam, hogy visszatérjek a profi sporthoz. A tűzoltó munkám miatt tele vagyok adrenalinnal, de hiányzott a sport, a verseny. A legnagyobb motiváló tényező a közelgő olimpia volt. Nagyon be akartam bizonyítani magamnak, hogy képes vagyok rá, és ki tudom harcolni, hogy negyedszer is olimpikon legyek - mondta Brodka, aki a hazai bajnokságon elért dobogós helyével vívta ki a pekingi indulás jogát.

Brodka a kínai fővárosban a tömegrajtos viadalon szerepelhetForrás: AFP/Damien Meyer


Elértem a célomat, kvalifikációt szereztem az olimpiára, bár szerintem nem mindenki hitt ebben - tette hozzá a lengyel gyorskorcsolyázó, akinek világ- és Európa-bajnokságról egy-egy harmadik helyezése van csapat üldözéses számban.

Brodka a kínai fővárosban a tömegrajtos viadalon szerepelhet, míg 1500 méteren tartalék. Alig várom a tömegrajtos versenyt, amiben több esélyem van jó helyezésre. Ebben a számban bármi megtörténhet, nehéz megjósolni a győztest, és bárki, aki indul, szerezhet érmet  - mondta.