Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka immár családanyaként állt egy rendkívül fontos ügy mellé, hiszen, mint mondja, ő maga is látja, micsoda veszélyesek leselkednek már a legkisebbekre is.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő kislánya, Kamília a napokban lett fél éves, ő is egyre jobban átérzi azt, milyen veszélynek vannak kitéve a XXI. században gyermekeink. Éppen ezért csatlakozott a csepeli önkormányzat és az MCC (Mathias Corvinus Collegium) közös programsorozatához, mely a családok digitális védelmét tűzte ki célul. A digitális technika bezártságából a kezdeményezés szerint a sport adhat kiutat, ebben segíthet Hosszú Katinka, aki a következő időszakban különböző programokon népszerűsíti az akciót, számol be a Metropol.

Hosszú Katinka az olimpiai felkészülés mellett áldoz az idejéből egy fontos ügyre Fotó: Csudai Sándor - Origo

- mondta az esemény sajtótájékoztatóján Katinka, aki gyermeke születése óta jobban kerüli a nyilvánosságot, ezért is jelzésértékű, hogy ehhez a kezdeményezéshez a nevét és az arcát adja, hangsúlyozza a lap cikke.

A szervezők szerint többek között a sport és művészetek segíthetnek a gyerekeknek abban, hogy ne legyenek zárkózottak.

- véli Katinka, aki jelenleg készül a nagy visszatérésre, s megpróbálja kiharcolni az olimpiai kvótát. A párizsi játékokig ugyan szoros a naptárja, de a programsorozat eseményein igyekszik majd többször személyesen is részt venni.