Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka a közösségi oldalán reagált arra, miszerint a Magyar Úszó Szövetséggel szeretné kifizettetni a dubaji melegégövi edzőtáborozását, ahol a családja elhelyezését egy ötcsillagos luxushotelben képzelné el.

Irány Dubaj?

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka novemberben bejelentette, hogy szeretne kijutni a jövő nyári párizsi olimpiára, a cél érdekében pedig melegégövi edzőtáborba utazna. Ez a lehetőség az aktív válogatott kerettagok számára áll nyitva, és a Magyar Úszó Szövetség állja a számlát. Hosszú Katinka azonban legutóbb tavaly, a római Európa-bajnokságon ugrott medencébe, ahol egy klasszikus számában, 400 méter vegyesen nem jutott tovább az előfutamból.

Hosszú Katinka komolyan gondolja a visszatérést Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 34 éves úszó nemrég elárulta, hogy első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez, és határozott célja, hogy Athén, Peking, London, Rio de Janeiro és Tokió után kijusson pályafutása hatodik olimpiájára, a jövő nyári párizsi játékokra. Ehhez pedig ő is melegégövi edzőtáborba vonulna, méghozzá Dubajban képzeli el a felkészülését.

A Blikk hívta fel rá a figyelmet, hogy Hosszú Katinka jelenleg nem tagja a magyar válogatott keretnek, és nem is a magyar csapattal együtt készülne a dubaji edzőtáborban, ennek ellenére

a szövetséggel szeretné kifizettetni az edzőtáborozását. Ráadásul nemcsak a sajátját, hiszen vele utazna edző férje, Layber-Gelencsér Máté, augusztusban született kislányuk, Kamília, valamint egy bébiszitter is, a család elhelyezését pedig egy ötcsillagos luxushotelben képzeli el.

A Blikk információi szerint ezekről az igényekről Hosszú Katinka írásban tájékoztatta a magyar szövetséget. A szervezet a lappal azt közölte, még nem született döntés az ügyben, így még az sem kizárt, hogy végül – érdemei elismeréseként – teljesítik a háromszoros olimpiai bajnok kívánságát, ha nem is a luxusigényeit.

Hosszú Katinka felháborodott

A kiszivárgott hírek rendkívül feldühítették Hosszú Katinkát, aki csütörtök este megosztotta az Instagram-oldalán az Iron Swimm PR közleményét, amelyben cáfolják a korábban leírtakat.

Hamis információkat adtak ki Katinkról, amit állítanak, nem igaz!

Szó sem volt arról, hogy Hosszú Katinka bébiszittert is vinne az edzőtáborba, arról meg főleg nem volt szó, hogy ezt a MÚSZ fizetné ki.

Katinka ugyanazon az edzés lokáción fog készülni és szálláson lakni, mint mindenki más a válogatottból.

Az egyetlen változás a dátum volt, mert Katinka felkészülését tekintve ez jobban felel meg neki.

- olvasható az Iron Swimm PR közleményében, amit Hosszú Katinka osztott meg az Instagram-oldalán.

Csoda lenne Hosszú Katinka visszatérése?

Hosszú Katinka terve több mint merész, hiszen óriási formajavulásra lenne szüksége, és a kvótához nem elég az, hogy megússza az olimpiai induláshoz szükséges szintidőt, az adott távon a két legjobb magyar egyike kell, hogy legyen. Sós Csaba szövetségi kapitány határozott véleménye, hogy az egykori szupersztár karrierje már lefelé tartó ágban van, ráadásul a szövetségi kapitány azt is kijelentette korábban, hogy akinek decemberig nincs meg az olimpiai A szintje, az nem lehet válogatott, és nem számíthat a kiemelt támogatásra sem.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hosszú Katinka ugyanakkor azt mondja, hogy 2024. június 23-ig mindenkinek, így neki is megvan a lehetősége az olimpiai A szint megúszására, és ezért mindent meg is fog tenni.