Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton egyszer sem említette a tárgyalások során, hogy kiemelt státuszt szeretne csapaton belül. Nico Rosberg is biztos benne, hogy egyenlő bánásmódban részesülnek majd.

Bár a rossz nyelvek szerint Lewis Hamilton többek között azért szerződött a Mercedeshez, mert a németeknél egyértelműen első számú pilóta lehet csapaton belül, az istálló vezetősége tagadta, hogy megkülönböztetett bánásmódban részesítik új szerzeményüket. Ross Brawn szerint Hamilton a tárgyalások során egyszer sem kérte a kiemelt státuszt Nico Rosberggel szemben.

"Csupán egyenlő bánásmódot kért tőlünk" - nyilatkozta a csapatfőnök az Autosportnak. "Nem akarta, hogy másképp kezeljük őt, és semmilyen különleges státuszt nem kért tőlünk. Csak annyit vár el, hogy a két versenyzőnek ugyanolyan lehetőségei legyenek csapaton belül, és mi is pontosan ezt szeretnénk."

"Nem tárgyaltunk erről, hiszen Lewis fel sem hozta a témát. Ha megemlítette volna, valószínűleg akkor sem mentünk volna bele" - tette hozzá. Sokan úgy vélik, hogy a pályafutása kezdete óta nagy reménységnek tartott, de eddig csak szerényebb sikereket elérő Rosberg fel tudja venni a harcot új csapattársával, ez pedig kellemetlen helyzethez vezethet az istállón belül. Hamilton 2007-ben, újoncként lett Fernando Alonso csapattársa, és a nagyjából egyforma teljesítményt nyújtó versenyzők rivalizálása az idény végére szinte háborús övezetté változtatta a McLarent. Brawn szerint ezúttal nem kell hasonlótól tartani, hiszen Hamilton és Rosberg gyerekkoruk óta jó barátságot ápolnak.

"Szerintem egyáltalán nem lesz ebből probléma. Nicót folyamatosan tájékoztattuk a tárgyalások alakulásáról, és már nagyon várja, hogy Lewis csatlakozzon a csapathoz" - mondta. "Olyan versenyzőt nem is szerződtetnénk, aki nem akarja megverni a csapattársát. Fontos viszont, hogy ezt a megfelelő módon tegyék."

Rosberg maga sem aggódik amiatt, hogy Hamilton esetleg kiemelt bánásmódban részesül. "A szerződésemben rögzítettük, hogy mindig ugyanazok a lehetőségek illetnek meg engem, mint a csapattársamat"- nyilatkozta az elmúlt három szezonban Michael Schumacher mellett versenyző német, aki biztos benne, hogy a Hamiltonnal vívott csatája nem megy a csapat eredményeinek rovására. "Szerintem mindketten elég intelligensek vagyunk ahhoz, hogy ezt elkerüljük."