Vágólapra másolva!
A napokban végleg visszavonult osztrák versenyző nem tagadja, hogy felkérték a pozícióra, de a döntését még nem árulta el. Az Manor a McLaren korábbi csapatmenedzserét már leigazolta versenyigazgatónak.

A Brazil Nagydíj hétvégéjén a Manor két kulcsembere, Graeme Lowdon és John Booth megerősítette, amit már hetek óta tudni lehetett: az Abu-Dzabi Nagydíj után elhagyják az istállót. A csapat tulajdonosa, Stephen Fitzpatrick azonban nem tétlenkedik, máris a megfelelő utódokat keresi a vezető pozíciókba.

Szombaton bejelentették például, hogy versenyigazgatóként csatlakozik hozzájuk a McLaren korábbi csapatmenedzsere, Dave Ryan. A szakember közel harminc évig dolgozott a McLarennél, 2009 áprilisában azonban távoznia kellett, miután arra ösztönözte a csapat versenyzőjét, Lewis Hamiltont, hogy hazudjon a sportfelügyelőknek.

Ryan azóta különböző GT-bajnokságokban dolgozott, de „nagyon izgatott", amiért visszatérhet a Forma-1-be. Fitzpatrick bízik benne, hogy a tapasztalt szakember érkezése el tudja mozdítani a Manort a tabella utolsó helyéről.

A Manor tulajdonosa optimistán készül a következő szezonra Forrás: AFP

A tulajdonosnak már a csapatfőnöki pozícióra is van jelöltje: a Motorosport.com megtudta, hogy a korábbi F1-es versenyzőnek, Alexander Wurznak ajánlotta fel az állást. A 41 éves osztrák a héten jelentette be, hogy az év végén befejezi a versenyzői pályafutását, az utolsó futama jövő hétvégén lesz a hosszútávú világbajnokságban (WEC).

„A jövőm is a versenyzésről fog szólni, hiszen ez a véremben van" – mondta Wurz. „Aki ismer, az tudja, hogy mindig sok projekten dolgozom, például a közúti közlekedés biztonságosabbá tételéért is küzdök."

Wurz a Motortsport.com-nak megerősítette, hogy Fitzpatrick megkereste őt, de bővebben nem akart beszélni az ügyről. „Szerintem Stephen nagyon okosan tette, hogy megvette az istállót, a Williams és a Mercedes technikai segítségével pedig elindulhatnak a jó irányba" – nyilatkozta, amikor a Manor jövőjéről kérdezték.