Vágólapra másolva!
Írásba adták nekik, hogy tisztelniük kell egymást, a német pilóta szerint ezért kiegyensúlyozottabb az idei küzdelmük a tavalyinál.

A tavalyi botrányos pillanatok után az idén egyelőre nagyobb súrlódásoktól mentes Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatája a bajnoki címért. A Mercedes párosa tavaly össze is ütközött, és állandósult közöttük a sajtóban való üzengetés is, az idén viszont mindössze Kínában volt némi szóváltás, a pályán még nem történt komolyabb incidens. Rosberg szerint ennek az is az oka, hogy írásba kellett adniuk: sportszerűek lesznek egymással a pályán.

„Van egy dokumentum, amit mindkettőnknek alá kellett írnia. Arról szól, hogyan kell viselkednünk a pályán, a rajtnál, előzés esetén, satöbbi” – idézte Rosberget a Blick. A német pilóta ennek tulajdonítja, hogy az idén kiegyensúlyozottabb a viszonya csapattársával, de elismerte, „hullámzó” az együttműködésük. „Ez bonyolult küzdelem, mert törődnünk kell a csapattal is, miközben megpróbáljuk legyőzni egymást.

Nem kell szeretniük egymást, de a Mercedes elvárja a kölcsönös tiszteletet Forrás: AFP/Ben Stansall

„Ez mindig így is marad, hiszen mindketten nyerni akarunk, úgyhogy vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Jelenleg viszont minden oké” – tette hozzá. A Mercedes versenyzőinek kiegyensúlyozott kapcsolatához az is hozzájárul, hogy kettejük párharca az idén általában már az első kanyarban eldől, test-test ellen 2015-ben még nem csatáztak, és csupán a csapat monacói hibája eredményezett köztük olyan helycserét, amely a futam végeredményét is befolyásolta.

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója nem cáfolta a viselkedési kódex létezését, de elmondta, hogy csak alapvető szabályok betartását várják el a pilótáktól. „Csapatként nem számítunk arra, hogy kedvesek lesznek egymással” – szögezte le. „Vagy, hogy úgy mondjam, barátságot tettessenek a médiának. Azt várjuk tőlük, hogy tisztelettel viseltessenek egymással szemben, és tartsák be az eljárási rendszabályokat.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!