Vágólapra másolva!
Massa abroncsai annyira elhasználódtak a Brit Nagydíj végére, hogy ki kellett állnia egy nem tervezett kerékcserére. A hibázó Bottas is küszködött a száraz pályán.

A Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley már a Brit Nagydíj időmérő edzése után úgy nyilatkozott, hogy az istálló leszakadt az élcsapatoktól, a versenyen pedig a kvalifikációnál is gyengébben szerepeltek: egyik pilóta sem szerzett pontot, Felipe Massa a 11., Valtteri Bottas pedig csak a 14. helyen ért célba a csapat hazai versenyén.

Massa annak ellenére végzett a csapattársa előtt, hogy a verseny vége felé ki kellett állnia egy előre nem tervezett kerékcserére. „Próbáltuk tartani a tempót és a pozíciónkat, de az abroncsaink sokkal hamarabb elhasználódtak, mint a többi csapatnál. Emiatt pozíciókat vesztettem, és kikerültem a pontszerzők közül" – magyarázta a brazil. „Amikor működtek a gumijaink, akkor rendben volt a tempónk, még a közepes gumikon is. De amint kezdtek elhasználódni, nagyon nehéz dolgunk volt."

A Williamsen az eső sem segített Silverstone-ban - katt a galériához! Forrás: AFP

Bottas szintén az abroncsaival küszködött, és egy vezetői hiba miatt is hátrányba került. A finn szerint a Williamsnek mindenképpen ki kell derítenie, miért nem tud bánni az abroncsaival, mert Ausztriában is emiatt nem tudtak előrébb végezni. ,„Csalódott vagyok a mai nap után. A vizes pályán megcsúsztam, ezzel több pozíciót vesztettem" – nyilatkozta. „A legnagyobb problémánk az volt, hogy nem tudtuk eléggé felmelegíteni a slick gumikat a száraz pályán."

Smedley a pont nélkül zárt verseny után azt mondta, szeretné minél előbb elfelejteni az egész hétvégét. „Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak, és sajnos Felipe abroncsai elfogytak a verseny végére" – mondta. „Az eső megnehezítette a dolgunkat a verseny elején, de jó stratégiai döntéseket hoztunk. Igazából semmit nem csináltunk másképp, mint a többi istálló, kivéve Felipe extra bokszkiállását – egyszerűen nem volt elég gyors az autónk ahhoz, hogy előretörjünk a versenyen."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!