Vágólapra másolva!
Miután Ron Dennis belebukott abba, hogy kínai befektetőknek próbálta értékesíteni a McLarent, az egyik vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat nem eladó, hiába tettek többen is ajánlatot a megvételére.

A McLaren éléről kedden leváltott Ron Dennis vesztét az okozta, hogy megpróbálta eladni a vállalatot egy kínai befektetőcsoportnak, amely a hírek szerint 1,65 milliárd fontot fizetett volna. Dennis tulajdonostársai azonban ellenezték a tervet, és az elnök-vezérigazgatót kényszerszabadságra küldték a szerződésének januári lejárta előtt.

A McLarent nem akarják eladni Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

A cégcsoport közúti autókat gyártó részlege, a McLaren Automotive vezérigazgatója elmondta, hogy többen is érdeklődtek a McLaren megvétele iránt, de az nem eladó. "Több ajánlatot is kaptunk - jelentette ki Mike Flewitt a Reutersnek. - A jelenlegi tulajdonosok azonban meg akarják tartani a részesedésüket a vállalatban, és mindkét részlegét fejlesztenék. Őszintén hiszem, hogy nagyon elkötelezettek e mellett."

Az elnök-vezérigazgató pozícióból menesztett Dennis megtartotta 25 százalékos részesedését a McLarenben, amelyből további 25 százalékot régi partnere, Mansour Ojjeh, 50 százalékot a bahreini Mumtalakat birtokol.

Flewitt tagadta azon sajtóértesüléseket, melyek szerint az Apple szintén kísérletet tett a McLaren megvásárlására.

"Nem tettek ajánlatot. Csak ellátogattak hozzánk, beszéltünk arról, hogy eddig mit értünk el. Körbenéztek, de határozott ajánlattételig nem jutottak el" - nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!