Vágólapra másolva!
Az austini versenyen megharagudott rá, egy héttel később, a mexikói himnusz alatt pont egymás mellé kerültek.

Fernando Alonso és Felipe Massa öt éven át csapattársak voltak a Ferrarinál, de a viszonyuk többek között pont ezért nem volt mindig felhőtlen. Az USA Nagydíjon újabb csörtére került sor közöttük, amikor Alonso a verseny végén egy vitatható manőverrel előzte meg a Carlos Sainz mögött egyelőre kivárásra játszó Massát, aki ezért megharagudott rá, és ezt nem is titkolta. Egy héttel később, a Mexikói Nagydíj előtt azonban nem kerülhették el a találkozást.

Alonso Austinban megkérdőjelezhetően előzte meg Massát Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Az USÁ-ban volt egy vitánk – mesélte az utolsó hazai futamára készülő Massa a Fox Sportsnak adott interjújában. – Amikor a verseny után elhagytam a pályát, ő nem akart velem jönni, mert tudta, hogy ki vagyok rá akadva. Szerintem a sportfelügyelők aznap aludtak."

„A következő hétvégén, a nemzeti himnusz közben a pilótáknak egymás mellett kellett állniuk, és az én helyem pont az ő oldalán volt. Én kicsit későn értem oda, ő rám nézett. Elég kínos volt, de aztán megölelt.

A két csapattárs között a Ferrarinál voltak feszültségek, nem utolsósorban akkor, amikor a hungaroringi balesete után éppen egy évvel a győzelem felé autózó Massát Hockenheimban Alonso mögé parancsolták.

„Nincs bennem frusztráció vele kapcsolatban – állította a brazil versenyző Alonsóról. – Az autón kívül mindig jól bánt velem. Ha előttem volt, szépen viselkedett. Az viszont igaz, hogy amikor mögém került, néha teljesen megváltozott."

A 35 éves Massa, aki 11 nagydíjgyőzelmet aratott, az idei szezon végén kereken 250 F1-es versennyel a háta mögött fog visszavonulni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!