Vágólapra másolva!
Tizenhat évig dolgozott a McLarennél a grove-i gárda új vezető mérnöke, onnan ismerik egymást Paddy Lowe technikai igazgatóval.

Egy héttel a téli tesztelés kezdete előtt új főmérnököt nevezett ki a Williams. Doug McKiernan a McLaren aerodinamikai mérnökeként kezdte az F1-es pályafutását 1999-ben, és a 2015-ös távozásáig hűséges maradt a wokingiakhoz.

McKiernan hat évig dolgozott együtt a Williams jelenlegi technikai igazgatójával, Paddy Lowe-val,

onnan az ismeretségük.

„Miután 2007 és 2012 között együtt dolgoztam Douggal, biztos vagyok benne, hogy a tehetsége és a tapasztalatai nagy hasznára válnak a csapatnak. Örülünk, hogy nálunk folytatja a pályafutását" – idézi a technikai igazgatót a Williams sajtóközleménye.

Újabb angol mérnökkel, Doug McKiernannel erősít idén a Williams Forrás: Williams F1/LAT Images/Glenn Dunbar

"Amióta tavaly csatlakoztam a Williamshez, nyilvánvalóvá vált, hogy az előrelépés érdekében meg kell erősíteni a mérnöki gárdát. Az aerodinamikai vezetőnk, Dirk de Beer és csapata segítségével máris nagyot léptünk előre ezen a téren."

– tette hozzá Paddy Lowe.

Paddy Lowe (balra) és Rob Smedley eddig közösen végezte a főmérnöki feladatokat Forrás: DPPI/Florent Gooden

Doug McKiernan szerint a közös munka első eredménye máris megtestesült a múlt héten bemutatott Williams FW41 versenyautóban. „A csapatnak már most kiváló mérnökei vannak, remélem, hogy a munkámmal én is tudom támogatni az FW41-es és a további versenyautók fejlesztését" – jelentette ki az új főmérnök.

A Williams Patrick Head 2012-es nyugdíjba vonulása óta először nevezett ki főmérnököt,

eddig másfajta struktúrában dolgoztak. A csapat a kanadai Lance Stroll-lal és az orosz Szergej Szirotkinnal vág neki 2018-nak, a tartalékpilótájuk Robert Kubica lesz.