Nem akarja a Red Bull, hogy baleset döntsön a vb-címről

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull, Olasz Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) reacts in his car following a collision with Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (unseen) during the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 12, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bullt irányító Christian Horner elkeserítőnek tartja, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem lepődne meg azon, ha baleset döntené el Max Verstappen és Lewis Hamilton csatáját.

Szókimondó nyilatkozatot tett Toto Wolff a Daily Mail hasábjain, a Mercedes csapatfőnöke egyebek mellett azt mondta, nem lepődne meg azon, ha a korábbi, balesetbe torkolló világbajnoki döntőkhöz hasonlóan az utolsó futamon Max Verstappen és Lewis Hamilton csatáját is egy ütközés zárná le.

Horner nem akarja, hogy a vb-címért küzdő pilóták a kavicságyban kössenek ki Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Kijelentése az F1-es paddockban is hullámokat vetett, még versenyzője, Hamilton is azt bizonygatta, hogy nem akarja kilökni a riválisát. Verstappen pedig annyival elintézte a kérdést, hogy nem foglalkozik korábbi versenyzők küzdelmeivel és azzal, hogy mit, miért tettek. Csapatfőnöke, Christian Horner viszont reagált és bírálta Wolffot.

– utalt Horner a szándékos ütközésekre, amelyek vb-címeket döntöttek el. – Úgy gondolom, hogy egy igazán sportszerű küzdelmet szeretnénk látni a világbajnokság végéig. Minden pilóta a pályán akarna bajnoki címet nyerni. Óriási a feladat, de ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor nem akarjuk, hogy a pilóták közti baleset révén nyerjük meg a vb-címet. Volt már épp elég ütközés az idén.”

A kisebb koccanásoktól eltekintve két baleset történt Verstappen és Hamilton között a Brit Nagydíjon és az Olasz Nagydíjon, Verstappen mindkét esetben kiesett, Hamilton győzni tudott Silverstone-ban, a két pilótát egy-egy alkalommal tartották felelősnek a sportfelügyelők. Sokan az USA Nagydíjon is tartottak attól, hogy összetörik egymás autóját a küzdő felek, ez azonban nem történt meg.

és ha lesz még néhány olyan verseny a szezon végéig, mint az austini volt, akkor szerintem a Forma-1 lesz a legnagyobb győztes. Senki sem akarja azt látni, hogy a világbajnoki cím sorsa a kavicságyban dől el” – jelentette ki Horner.

Hamilton és Verstappen kemény, de még sportszerű csatát vívott az USA-ban Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Az idei szezon során az is megszokottá vált, hogy Horner és Wolff egymást támadja a nyilvánosság felhasználásával, a Red Bull csapatfőnöke az ellenfél kijelentéseit „csupán zajnak” nevezte, szerinte minden azon múlik, hogy mi történik a pályán, „annak sokkal nagyobb súlya és értéke van”, összegezte a brit szakember.