Verstappennek gyerekként hiányzott a család, most ez is segítette Hamilton ellen

Forma-1, FIA Gala, Kelly Piquet, Max Verstappen
2021 FIA Formula One World Champion Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) and his partner Brazilian model Kelly Piquet pose on the blue carpet ahead of the FIA Prize Giving 2021 gala in Paris, on December 16, 2021. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen, barátnője, illetve annak kislánya valódi kis családot alkotnak a holland pilóta édesanyja szerint, aki úgy véli, ez is nagy szerepet játszott fia világbajnoki győzelmében.

Max Verstappen a világbajnoki cím megnyerése után a CarNextnek adott hosszabb interjúban elárulta, nem véletlen, hogy édesanyja nem kíséri el őt a Forma-1-es futamokra, ugyanis a korábban gokarttal versenyző Sophie Kumpen nagyon ideges típus, és sokszor még a TV-ben sem tudja nézni, hogy fia versenyez. Verstappen anyukája a holland RTL-nek elmondta, emiatt sokszor gondol Lewis Hamilton édesanyjára.

Verstappen és az édesanyja még 2013-ban

„Gyakran eszembe jut Hamilton anyukája. Évek óta stresszben él, nem igaz? Ez nálam sem változik. Ez Max miatt is van, aki túlfeszíti a húrt és mindig kockázatot vállal. Minden alkalommal, amikor versenyez, valami történik" – nyilatkozta Kumpen.

Verstappen anyukája fia vb-győzelme után a belga HLN-nek azt nyilatkozta, hogy „üvöltöttem és sírtam", amikor a holland pilóta világbajnok lett. „Max oroszlánként harcolt, miközben el kell ismerni, hogy a versenyen Hamilton volt az erősebb, de az angyalok segítettek minket" – mondta a 47 esztendős hölgy, majd elárulta, hogy számtalan gyertyát gyújtott otthon, fia pedig az Abu-dzabi Nagydíj után felhívta, és megkérdezte tőle, hogy hányszor ment ki a mosdóba a futam alatt.

A család is megsínylette Verstappen karrierjét

Max Verstappen „valódi családi erőfeszítésnek" nevezte, hogy Abu-Dzabiban felért a csúcsra, miközben elmondta, családja nem az a szószátyár típus, de érzi és látja az anyukája és a nővére felől áradó szeretetet. Valamint elmondta azt is, tisztában van vele, hogy ők ketten is mekkora áldozatot hoztak érte, amikor az apjával folyamatosan járta a versenyeket.

A nővéremnek hiányoztam én és az apukája is, aki mindig velem volt. Nagyon különleges, hogy most már tudjuk, ez nem a semmiért volt."

Jos Verstappen a helyszínről nézte fia világbajnoki győzelmét is Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Azt Verstappen édesanyja az RTL-nek nyilatkozva ugyanakkor elismerte, hogy korántsem volt mintacsalád az övék,

ami az alapján már eddig is sejthető volt, hogy Jos Verstappent 2008-ban volt feleségének bántalmazásával vádolták meg.

Sophie Kumpen emiatt különösen boldogan figyeli, hogy fia milyen harmonikus kapcsolatban van nála 9 évvel idősebb barátnőjével, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet lányával, Kelly Piquet-vel, akinek nem mellesleg van egy gyermeke a korábban a Red Bull-lal és az Alpha Taurival az F1-ben versenyző Danyiil Kvjattól.

Kelly Piquet és Verstappen az FIA díjátadó gáláján Forrás: AFP/Julien De Rosa

„Egy kis családot alkotnak, ami Maxnak gyerekként hiányzott – nyilatkozta Verstappen édesanyja. – Szerintem ez a stabilitás segítette a tavalyi szezonban, mert tudja, hogy valaki hazavárja őt.

Amikor látom, hogy milyen édes Max a gyerekével, valamint a saját nővérével és velem, akkor tudom, hogy a helyén van a szíve."