Leclerc elmondta, mi vezetett az aggodalomra okot adó balesetéhez

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, szombat, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc gets out of his damaged car during the sprint shootout ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 29, 2023. (Photo by LISI NIESNER / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Azeri Nagydíjon megrendezett szombati sprintfutamon Charles Leclerc indulhat az élről, miután ő nyerte a sprintkvalifikációt. A Ferrari pilótája összetörte az autóját az edzés végén, ám így is optimistán nyilatkozott a leintés után.

„Elég trükkös volt a lágyakon körözni a harmadik szakaszban, miután tegnap óta nem használtuk ezt a keveréket, márpedig ahhoz képest mások voltak a körülmények. Máshogy is viselkedtek ezáltal,

Remélem, ennek nem lesz komoly következménye, mindenesetre sajnálom Carlost [Sainz], aki nagyon jó körön volt mögöttem. Az első körömnek viszont örülök, hogy ilyen jól sikerült, ezt kell folytatni a futamokon is" – mondta a monacói pilóta, aki a vasárnapi versenyen is a pole pozícióból indulhat.

„Mindent meg fogok tenni, de reálisan nézve a

– nyilatkozta Leclerc, aki ennek ellenére bízik abban, hogy komoly kihívója lesz a Pérez-Verstappen párosnak. – A Ferrarinak ott kell lennie az élmezőnyben, így én is küzdeni fogok a győzelemért."

A 100 kilométeres versenytávú, 17 körös sprintfutamot szombaton 15:30-tól rendezik, annak a győztese 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 világbajnoki pontot szerez.

Az 51 körös Azeri Nagydíjra vasárnap 13 órától kerül sor.