Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint a Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur már tudja, milyen jövő vár Charles Leclerc-re és Carlos Sainzra a Scuderiánál.

A Ferrari versenyzőinek 2024-ig szól a jelenlegi szerződése, és a jövőjükkel kapcsolatos kérdések gyakran felmerülnek a nemzetközi sajtóban. Frederic Vasseur csapatfőnök számára az a legfontosabb, hogy az autójuk minél versenyképesebb legyen, de az olasz Corriere dello Sport értesülései szerint a francia szakember már pontosan tudja, hogy milyen jövőt szán a monacói és a spanyol pilótának.

A Ferrari pilótái, Charles Leclerc és Carlos Sainz Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

"A szerződések meghosszabbításáról nem kezdenek el komolyan tárgyalni a szeptember végén esedékes Japán Nagydíj előtt, aztán a tél folyamán írnak alá" - írta az olasz lap, kiemelve, hogy

Vasseur Leclerc-t a tehetsége és a nyers tempója, Sainzot pedig a rendkívüli munkabírása miatt tartaná meg,

valamint nem akar olyan helyzetet, mint a Red Bullnál, ahol szinte állandóan központi téma Sergio Pérez gyengébb teljesítménye és esetleges távozása.

"Vasseur Leclerc-t preferálja és nem érdekli az erőteljes Sainz-klán befolyása, viszont nem akarja Charles-ra bízni a csapat kulcsait, ahogy az történt Verstappennel Milton Keynes-ben.

írta meg a motorsport.com, milyen információkról számolt be az olasz lap.