Vágólapra másolva!
A múlt vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon összetűzésbe került a Formula-1 mezőnyének két legtapasztaltabb pilótája, Fernando Alonso és Lewis Hamilton. A Mercedes pilótája azonnal gyanúsítgatásba kezdett, az Aston Martin spanyol pilótája ezt nem is hagyta szó nélkül.

Lewis Hamilton rádión háborgott

Fernando Alonso az Abu-dzabi Nagydíjon játszadozott egy picit Lewis Hamiltonnal, legalábbis a brit így érzi.

A spanyol a bokszkiállása után a rekordbajnok elé tért vissza a pályára, majd váratlanul levette a lábát a gázpedálról. Hamilton a rádión háborgott, hogy Alonso büntetőfékezett előtte, majd a futam után is erre panaszkodott.

Lewis Hamilton gyanúsítgatását nem hagyta szó nélkül Fernando Alonso Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Erről viszont „az elkövető" elmondása szerint szó sem volt,

Alonso mindössze azért vett vissza a tempóból, hogy elengedje Hamiltont, aztán pedig ő nyithassa a DRS-t.

Végül minden a spanyol versenyző tervei szerint alakult, hetedikként intették le, miközben Hamilton csak nyolcadik lett - írja a Magyar Nemzet.

Fernando Alonso válaszolt Lewis Hamiltonnak

– viccelődött Alonso, majd felidézett egy hasonló párharcot 2013-ból: – Akkoriban, Kanadában ugyanezt játszottuk végig, de akkor is és most is én nyertem, tehát minden rendben van."

Hamilton egyébként is nagyon frusztrált volt, ugyanis nem sikerült jól neki a 2023-as év.

"Összességében nem volt jó évünk, úgyhogy őszintén szólva nem túl sokat. Túléltem, tulajdonképpen ennyi" - mondta a hétszeres világbajnok.