Vágólapra másolva!
A Ferrari Verstappent dicséri: "Más bolygón volt" Elképesztő volt Max Verstappen dominanciája a 2023-as Formula–1-es szezonban, a címvédő holland az idei 22 futamból 19-et megnyert, ami mellett a Ferrari sem ment el szó nélkül.

Verstappen nem tűrt ellentmondást

Verstappen idén elképesztő teljesítménnyel szerezte meg harmadik világbajnoki címét, ami aligha volt megkérdőjelezhető, mivel a szezon során 22 versenyből 19-et megnyert, és szinte hiba nélkül hozta le végig az évadot. Csupán mindössze háromszor fordult elő, hogy nem a holland pilóta végzett az élen, és csak egy alkalommal, a Szingapúri Nagydíjon volt olyan, hogy nem Red Bull-siker született, hiszen akkor a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz győzött. Az olasz istálló csapatfőnöke, Fred Vasseur méltatta Verstappent, ugyanis szerinte vitathatatlan, hogy a holland pilóta elképesztő formát mutatott 2023-ban.

Max Verstappen mindent vitt idén Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

A Ferrari is Verstappent méltatja

"Óriási szezonja volt, amelyben Checóval küzdött az első két-három versenyhétvégén, majd egy másik bolygóra került. Világos, hogy egyetlen hibát sem vétett az idei szezonban. Azt hiszem, hogy amikor küszködött a dzsiddai időmérőn, az is egy probléma miatt történt"

– nyilatkozta Vasseur a médiának, többek között a Racingnews365-nek.

"Mindig oda tudta tenni magát, mindig remek rajtokat produkált, nem voltak ütközései. Az egyetlen Vegasban volt, de azt hiszem, nem akarjuk azt mondani, hogy nyomás alá helyeztük őt, amikor egy kicsit közelebb kerültünk hozzá, mert ez nem igaz. Abu Dhabiban sem volt nyomás rajta. De valószínűleg egy kicsit nagyobb nyomás nehezedett rá, mint Zandvoortban, amikor esett az eső" – mondta a francia szakember.

Fred Vasseur is Verstappent méltatta Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

A Ferrari-főnök ugyanakkor azt reméli, ha jövőre képesek lesznek nagyobb nyomás alá helyezni Verstappent, jönni fognak a hibák is a holland, illetve a Red Bull részéről.

De idén két-három alkalomtól, vagy Carlos szingapúri szereplésétől eltekintve senki sem tudta nyomás alá helyezni őt. Ekkor kezdett el néhány hibát véteni, vagy a Red Bull kezdett el néhány hibát véteni a beállítások terén. Mi túl messze voltunk ettől a fajta nyomástól Abu Dhabiban" – vélekedett a Ferrari csapatfőnöke.