Vágólapra másolva!
A Ferrari az idei Forma-1-es szezonban lemaradt a második helyről a konstruktőrök versenyében, azonban a csapatfőnök Frederic Vasseur úgy érzi, óriási kiaknázatlan potenciál rejlik a Ferrariban.

A Ferrari vesztette el a legtöbb pontot

Az idei szezonban a Ferrari volt az egyetlen csapat, amely Carlos Sainz révén Szingapúrban legyőzte a Red Bullt, és akár a Mercedes előtt is végezhetett volna, ha Sainz el tudott volna indulni Katarban, vagy Charles Leclerc nem szenvedett volna defektet a Sao Pauló-i Nagydíj felvezető körében.

Frederic Vasseur bízik a Ferrari fejlődésében Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

A Scuderia óriási csatában a harmadik helyre csúszott vissza a konstruktőrök versenyében, mindössze három ponttal lemaradva a Mercedes mögött, miután a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon nem sikerült megelőzniük az Ezüstnyilakat.

Tilos kimondani, hogy "mi lett volna ha..."

Frederic Vasseur elmondta, hogy listát készített az összes elvesztett pontról, de hangsúlyozta, hogy a jövőbe tekint.

Rosszul kezdtünk Bahreinben, Leclerc kiesésével, a P3-ban voltunk, majd a második futamon, Szaúd-Arábiában is kaptunk egy büntetést” – idézi Vasseurt a RacingNews365. „Ez Charles számára 25 ponttal felérő büntetés volt, plusz a pontok, amiket a többieknek adsz. De nem csak erről van szó.

Néhányszor készítettem egy listát a fejemben a problémák nélküli besorolásról. Az egész szezonban vannak hullámvölgyek, és az biztos, hogy több pontot adtunk le, mint a közvetlen versenytársaink,

de ez egy másik téma, amin dolgoznunk kell, hogy jövőre még opportunistábbak és hatékonyabbak legyünk.”

„Utálok versenyezni a "ha" szóval.
Nem az a cél, hogy kifogásokat találjunk, mert ez a mi hibánk. Javulnunk kell, és egyértelműen hatalmas potenciál van bennünk” – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.