Vágólapra másolva!
Max Verstappen elképesztő Forma-1-es szezont futott, de azért van gyenge pontja is a vezetésének. A háromszoros világbajnok holland pilótának már 54 futamgyőzelme van, ami már most minden idők harmadik legtöbbje. Azonban Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy gondolja, hogy Verstappen még közel sem érte el a csúcsot, de megemlítette azt is, hogy a holland pilóta vezetésének van egy gyenge pontja is.

Verstappen folyamatosan a határon autózik

Verstappen az idei 22 versenyből 19-et megnyert, ezzel pedig megszerezte sorozatban a harmadik világbajnoki címét és hozzásegítette a Red Bullt a konstruktőri vb-győzelemhez. A holland pilótának az idei szezonban nem volt kihívója, mert senki nem tudta tartani vele a versenytempót, az 54 futamgyőzelmével pedig Lewis Hamilton és Michael Schumacher mögött a harmadik helyen áll az F1-es nagydíjgyőzelmek tekintetében.

Max Verstappen sokak szerint már most minden idők legjobbja Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel

A Sky Sports Germany megkérdezte Dr. Helmut Markót, hogy miben fejlődött idén Verstappen, mire az osztrák tanácsadó a következőket mondta:

– mondta Red Bull tanácsadója, aki hangsúlyozta, hogy ezt Verstappen rendkívül könnyedén hozza.

„Határozottan bánik a gumikkal.

Max hihetetlenül keményen és a határon tud vezetni anélkül, hogy túlterhelné a gumikat. Szinte olvas a gumikban.

Ez ismét így volt az Abu-Dzabi kvalifikáción - ahol ismét egy lépéssel tovább ment, mint azt mindenki várta. Ezért gondolom, hogy még nem érte el a csúcsot" – folytatta az osztrák szakember, aki kiemelte azt is, hogy Verstappen vezetésének még mindig van egy gyenge pontja.

Verstappen gyenge pontja

„Amikor az autó nem egészen az ő ízlése szerint teljesít, itt-ott egy kicsit türelmetlen lesz" – mondta Marko, aki azt is kiemelte, hogy Verstappen már nem harcol, amikor nincs rá szükség.

„Sosem gondoltam volna, hogy lehetséges, és ezért nem látom a jelenlegi korlátokat. Köszönöm az angliai és a Hondánál dolgozó munkatársainknak. A Honda hihetetlenül versenyképes motort készített. Ráadásul a motor stabil volt, az üzemanyag-fogyasztás tekintetében is.

– méltatta Helmut Marko a Red Bull teljes stábját, amely hozzásegítette Verstappent a harmadik világbajnoki címéhez.