Döbbenet: a Red Bull 2024-es autója megbukott a törésteszten

auto-prix auto Horizontal, Max Verstappen, Red Bull,
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen drives during the second practice session for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city on November 24, 2023. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint ugyanis a Red Bull új autója megbukott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyik kötelező töréstesztjén.

A Red Bull 2024-es autója megbukott a törésteszten

A Red Bull még karácsony előtt megszerette volna ejteni az autó frontális töréstesztjét, olasz médiajelentések szerint azonban nem járt sikerrel:

az RB20-as orra nem megfelelően nyelte el az energiákat, és így a karosszériában is károk keletkeztek.

A Red Bull 2024-es autója megbukott a törésteszten Forrás: AFP/Jewel Samad

Nagy tragédiáról persze nincs szó, a töréstesztet pedig természetesen megismétlik majd - a kötelező gyárbezárások miatt azonban

minden bizonnyal új ütemterv szerint kell majd folytatniuk a munkát a 2024-es versenygépen

- írja az F1vilag.

Christian Horner: Evolúció lesz, nem revolúció

„Evolúció lesz, nem revolúció" — mondta Christian Horner nemrég a csapat jövő évi, RB20-as modelljével kapcsolatban. „Minden területet felülvizsgáltunk az autón, és

Nem találjuk fel újra a kereket, és az elmúlt 12 évben ezt a mérnöki útvonalat jártuk."

Hozzátette arra számít, hogy a stabil szabályok révén csökkenő hozamaik lesznek, mert azt gondolja, ők előbb jutottak fel a görbe tetejére, mint mások, a mezőny pedig össze fog sűrűsödni.

Azt még nem hozta nyilvánosságra a Red Bull, hogy mikor mutatja be új autóját a nagyközönségnek, ám feltehetően február 10. körül kerül majd sor erre.