Keményen beszólt az F1-es sztároknak a korábbi világbajnok

Horizontal, Lewis Hamilton, Charles leclerc
(FILES) Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) speaks with Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc after the Sprint race at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 21, 2023 ahead of the United States Formula One Grand Prix. Mercedes star Lewis Hamilton and Ferrari's Charles Leclerc were both disqualified from Sunday's October 22 US Grand Prix after their cars failed post-race inspections. Former world champion Hamilton had finished second behind Max Verstappen in Austin while Leclerc came in sixth. Both drivers saw those results scratched, however, after a technical team found excessive wear of their cars floor planks. (Photo by Chandan Khanna / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint Max Verstappen azért is emelkedik ki ennyire a mezőnyből, mert sokkal jobban koncentrál a versenyzésre, mint a többi pilóta, akik folyton más dolgokkal foglalkoznak.

Ezért nő a mezőny fölé Verstappen

A háromszoros világbajnok holland klasszis elképesztő évet tudhat maga mögött, 22 futamból 19-et megnyerve valósággal leuralta a mezőnyt. A rengeteg rekordot megdöntő Verstappen óriási dominanciája sokak szerint a Red Bull technikai fölényének köszönhető, ám a korábbi világbajnok Jacques Villeneuve szerint ez nincs így.

Max Verstappen 2023-as éve szinte tökéletes volt Forrás: AFP/Jewel Samad

"A Red Bull nem jár annyival mindenki előtt, mert amikor a pole-pozícióikat szerezték, fél-egy tizedmásodperc volt az előnyük, azaz rendkívül szoros volt, ez nem dominancia.

és ez mindenkinek megfelelt, ott nem volt ebből gond" - nyilatkozta a PlanetF1.com portálnak a kanadai, aki 1997-ben szerzett világbajnoki címet az F1-ben.

"Max jelenti a különbséget, mivel a nap 24 órájában ezzel foglalkozik és sosem fárad el. Kiszáll a versenyautóból, de még akkor is a versenyzésre gondol, csakis ez létezik számára. A szimulátorban, gokartban, bármiben. Nem látom, hogy más versenyző ezt csinálná.

írta meg a formula.hu, miként kritizálta a mezőny többi versenyzőjét a korábbi pilóta.