Vágólapra másolva!
Az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) illetékesei a többi csapat bejelentése alapján vizsgálatba kezdtek a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy olyan bizalmas információkat oszthatott meg a nejével, amiről nem szabadna tudnia. A német istállónál is reagáltak a vádakra, szerintük alaptalan spekulációról van szó.

Megszólalt a csapatfőnökét ért vádakról a Mercedes

Toto Wolff felesége, Susie jelenleg az F1 Academy ügyvezető igazgatójaként dolgozik, korábban pedig a Williams versenyzője volt, szabadedzésen Forma-1-es autót is vezetett. A hírek szerint a csapatfőnökök panaszt tettek az FIA-nél, hogy Wolff és a felesége között potenciális összeférhetetlenség áll fenn az információk átadása miatt. Susie Wolff ezt követően a közösségi médiában dühösen reagált az esetre és tagadta a vádakat.

Susie Wolff dühösen tagadta a vádakat Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Jared C. Tilton

A Mercedes határozottan megvédte Wolffot, hozzátéve, hogy nem állt kapcsolatban az irányító testülettel az ügyben.

"Tudomásul vesszük az FIA ma esti általános nyilatkozatát, amely egyetlen médium megalapozatlan állításaira reagált, és a nem hivatalos tájékoztatót, amely a Mercedes-AMG F1 csapatfőnökéhez kötött. Az FIA megfelelőségi osztályától senki nem kommunikált a csapat felé ebben a témában, és rendkívül meglepő volt, hogy a vizsgálatról a médiában kiadott nyilatkozatán keresztül értesült" - írta közleményében a Mercedes.

- írta meg a motorsport.com, miként védte meg Wolffot a Mercedes, amely az FIA bevonásával az ügy gyors megoldását és a vizsgálat teljes átláthatóságát fogja összekötni.