Újabb részletek az F1-es futamért bejelentkezett egzotikus helyszínről

F1 Abu Dhabi Testing 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one post-season prix racing sports testing tests united arab emirates world yas marina young drivers Esteban Ocon Alpine post-season test Yas Ma
Esteban Ocon of Alpine during the Formula 1 post-season test at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 vezetői továbbra is fontosnak tartják, hogy Afrikában is rendezzenek futamot a szágudó cirkuszban, egy új felvetés szerint pedig ezzel kapcsolatban egy nagyon különleges helyszín került képbe.

F1-es futam egy trópusi szigeten?

A Forma-1 évről évre fokozódó népszerűségnek örvend és egyre több helyszín merül fel a futamrendezéssel kapcsolatban. Afrikában már hosszú ideje nem redeznek F1-es versenyeket, az 1993-as Dél-Afrikai Nagydíj volt a legutóbbi, azóta ez a földrész kimaradt a száguldó cirkuszból.

A sorozat vezetői továbbra is szeretnének legalább évi egy futamot az afrikai kontinensen, az új helyszín pedig a Tanzániához tartozó Zanzibár szigete lehetne. A szervezők a korábbi F1-es pilóta, az olasz Giancarlo Fisichella támogatását is elnyerték, a helyi hatóságok pedig 500 millió eurót áldoznának a projekt megvalósítására.

Az újabb hírek szerint a jövőbeli pálya a sziget délnyugati részén, egy 2,5 négyzetkilométeres területen épülhet fel,

ahol a mai trendekkel ellentétben nem utcai, hanem épített aszfaltcsíkot létesítenének. Amennyiben a projekt zöld utat kap, a munkálatok 2027-re befejeződhetnek.