Vágólapra másolva!
A bahreini Forma–1-es teszt utolsó, pénteki napjának első perceiben megismétlődtek a csütörtökön látottak: a 11-es kanyarban egy autó (ezúttal Sergio Pérez Red Bullja) feltépte az egyik csatornafedelet, amely következtében piros zászlós fázist alkalmaztak.

A második tesztnapon, csütörtökön délelőtt Charles Leclerc Ferrarija szakította fel ugyanott a vízelvezetőt, ami így Lewis Hamilton Mercedesén is sérülést okozott. A tesztet akkor megszakították, és a délelőtti programnak véget is vetettek, majd meghosszabbították a délutáni etapot.

Az utolsó, pénteki tesztnapon aztán már a délelőtt első perceiben megismétlődött a jelenet: Sergio Pérez a Red Bulljával áthajtott a 11-es kanyar külső ívén elhelyezett csatornafedélen, ami kimozdult a helyéről. A versenyfelügyelők ezúttal is piros zászlós fázist alkalmaztak.

Az eset nagyjából magyar idő szerint 8:30-kor történt, amikor Carlos Sainz állt az élen, és 

mintegy 80 percen keresztül nem is folytatódott a tesztelés.

 Végül az újraindítással együtt úgy döntöttek, hogy a kiesett időt úgy pótolják, hogy ezután az egyórás ebédszünet nélkül teljesítik a csapatok a bahreini teszt utolsó napját.

Azért is fontos rájönni a csatornafedél-hiba okára, és kijavítani azt, mert jövő csütörtökön már a szabadedzésekkel éppen Bahreinben elkezdődik a 2024-es Forma–1-es szezon. Az elmúlt években ugyan Malajziában, Azerbajdzsánban és Las Vegasban versenyhétvégéken is láthattunk elszabadult csatornafedelet, de másnapra azokat sikerült kijavítani.

Kapcsolódó cikkek