Vágólapra másolva!
A visszatérés gondolatával kacérkodik a négyszeres Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel. A német sztár egyelőre a Le Mans-i 24 órás versenyre készül, de sokat gondol az F1-re is.

Michael Schumacher, Kimi Räikkönen vagy éppen Mika Häkkinen csupa olyan nagy sztár, akik hosszabb rövidebb kihagyás után tértek vissza a Forma-1-be. A visszavonulását 2022-ben a Magyar Nagydíjon teljesen váratlanul bejelentő négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel lehet a következő a sorban, aki egy nagy kanyarra visszatér az F1-be. A négyszeres világbajnok német még mindig csak 36 éves, azaz jóval fiatalabb, mint a mezőny másik két világbajnoka, a 39 éves Lewis Hamilton, vagy a 43 éves Fernando Alonso.

Abu Dhabi F1 GP 2022, Forma-1, Sebastian Vettel
A négyszeres világbajnok még nem tudott teljesen elszakadni az F1-től és az autóversenyzéstől
Fotó: NurPhoto via AFP / Robert Szaniszlo

Éppen előbbi átigazolása a Ferrarihoz az, ami igazán beindította a pletykákat. Bár a Mercedesnek vannak jelöltjei a távozó hétszeres világbajnok brit helyére, a német sztár visszatérése egyáltalán nem kizárható lehetőség.

"Nyilván flörtölök a gondolattal, hogy visszatérek - mondta a német RTL-nek adott interjúban. - De ott van az érem másik oldala, amikor valamelyik gyerekem azt mondja, hogy "Apa, ne menj, mert akkor sokáig nem jössz haza!". Nagyon élveztem az elmúlt másfél évet, jó volt a gyerekeimmel lenni, és remélem, hogy nekik is ilyen jó volt velem. Aztán ki tudja, lehet, hogy változni fog a hangulatom, de most egyelőre csak a 24 órás versenyre készülök. Jól emlékszem még az elmúlt évekből mennyi munkát igényel a felkészülés."

Vettel nem tagadta, telefonon beszélt Toto Wolff-fal, a Mercedes csapatfőnökével, de, mint mondta, külön az esetleges visszatérése nem került szóba.

A német sztár egyébiránt formában van, jelenleg éppen a Porsche Penske Motorsport csapatával készül Spanyolországban a Le Mans-i 24 órás versenyre.