Vágólapra másolva!
A gyenge szezonkezdet után jelentős átszervezéseket hajtott végre a technikai részlegén az Alpine F1-es csapata.

Az Alpine már úgy érkezett meg Bahreinbe a szezon első versenyére, hogy a csapat technikai igazgatója, Matt Harman és az aerodinamikai részleg vezetője, Dirk de Beer is felmondott. Igaz, utóbbi még ott volt a csapattal a szezonnyitó futamon. Amelyen aztán bebizonyosodott, hogy az A524 versenytempója jócskán a várakozások alatt volt, hiszen az időmérőn az utolsó két helyen záró Esteban Ocon, Pierre Gasly páros a futamon csak Valtteri Bottast és Logan Sargeantet tudta megelőzni. 

Alpine
A Bahreini Nagydíj legkellemetlenebb meglepetése volt az Alpine
Fotó: AFP

A McLarent másolja az Alpine

Az Alpine aztán hétfőn bejelentette, hogy egy hárompilléres műszaki vezérkar felállítása mellett döntött - a McLarennél is ezt a módszert alkalmazzák idén - ennek eredményeként három technikai igazgatót nevezett ki. 

A bejelentés értelmében Joe Burnell lesz a mérnöki részlegért felelős műszaki igazgató, David Wheater az aerodinamikai részleg munkáját fogja felügyelni, míg Ciaron Pilbeam - aki korábban Mark Webber versenymérnöke volt a Red Bullnál - teljesítményért felelős technikai igazgatóként fog tevékenykedni. Mindhármuk közvetlen felettese pedig Bruno Famin csapatfőnök lesz - Írja a Formula.hu.

A Viry-ben tevékenykedő motorrészleg technikai igazgatója Eric Meignan lesz, ő mostantól a 2026-os motorfejlesztésekre fókuszál majd mérnöki csapatával.