Vágólapra másolva!
Az Aston Martin Forma-1-es csapatának spanyol pilótája, Fernando Alonso nehezen viselte el, hogy a kiesése mellett még büntetést is kapott a Kínai Nagydíj sprintfutama után, így a jövőbeli sprintversenyek kihagyásával fenyegetőzött.

Fernando Alonso a Kínai Nagydíj sprintkvalifikációján és időmérő edzésén is harmadik helyen zárt, ám a sprintfutam és a főverseny nem sikerült ilyen jól számára. A sprinten Carlos Sainzcal csatázott a harmadik helyért, ám az ütközésük következtében az autója úgy megsérült, hogy fel kellett adnia a miniversenyt, a vasárnapi futamon pedig a jó kezdés ellenére meg kellett elégednie a hetedik pozícióval. A sprinten történő kiesése után ráadásul 10 másodperces időbüntetést és 3 büntetőpontot kapott, éppen a Sainz elleni incidenséért. A történtek után az Aston Martin immár 6 büntetőpontnál (ha egy éven belül összegyűlik 12, eltiltás jár érte) járó spanyol pilótája ingerülten nyilatkozott, és arról beszélt, jobban járna, ha el sem indulna a sprintversenyeken.

Forma-1, Kínai Nagydíj 2024, Fernando Alonso
Fernando Alonso számára nem alakult jól a Kínai Nagydíj sprintfutama
Fotó: Hector RETAMAL / AFP

Fernando Alonso nem lesz ott a Miami Nagydíj sprintversenyén?

„Nem értem ezeket a szankciókat és nem értek egyet velük, főleg a büntetőpontok kapcsán. Egy ilyen elképesztő szankció tényleg példátlan, és 

elgondolkodtat, hogy egyáltalán ott akarok-e lenni a következő sprintfutamon, 

mert a kiosztott pontmennyiséget figyelve, és azt, hogy elhasználunk egy szett gumit, talán nem is éri meg kimenni a pályára” – nyilatkozta Alonso a DAZN-nek.

A szezon eddigi versenyein mindig az 5-9. helyen záró Alonso hozzátette, szerinte az Aston Martin autója jobb, mint tavaly, ám a rivális csapatok még jobban fejlődtek, és ennek köszönhető, hogy eddig nem sikerült dobogóra állnia az idényben a kétszeres világbajnoknak. Fernando Alonso 31 ponttal az összetett pontverseny 8. helyén áll, míg csapattársa, Lance Stroll 9 egységgel a tizedik.

A 2024-es Forma-1-es szezon május első hétvégéjén, a sprintfutamos Miami Nagydíjjal folytatódik. Öt versenyhétvége után a 110 pontos Max Verstappen 25 ponttal vezeti az összetettet a Red Bull-os csapattárs Sergio Pérez előtt, a harmadik és negyedik helyen pedig a két Ferrari áll, Charles Leclerc 76, Carlos Sainz 69 ponttal.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek