Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elmondta, hogyan reagált Max Verstappen miután a negyedik körben feladni kényszerült az Ausztrál Nagydíjat.

A háromszoros világbajnok holland pilóta elképesztő sorozatban volt, hiszen 43 futamon át mindig sikerült célba érnie, ami a második leghosszabb sorozat a Forma-1 történetében. Nem mellesleg Verstappennek arra is megvolt az esélye, hogy beállítása a 10 egymást követő futamgyőzelmi sorozatát. 

Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024 - Qualifying
Max Verstappen két év után először esett ki Forma-1-es versenyen
Fotó: Anadolu via AFP

A címvédő versenye azonban negyedik körben ért véget, miután fékproblémák miatt feladni kényszerült a futamot Melbourne-ben. Érdekesség, hogy Verstappen ezt megelőzően 2022 áprilisában esett ki, akkor is Ausztráliában. 

"Nagyon jól viselte a helyzetet, kegyes volt a csapattal is" – idézi a RacingNews365 Christian Hornert. 

Legutóbb két évvel ezelőtt pont Ausztráliában esett ki mechanikai probléma miatt, úgyhogy lenyűgöző sorozatot tudhat magáénak. Ez viszont nem ad mentséget, ez olyasmi, amiből tanulni fogunk

 – folytatta a Red Bull csapatfőnöke, aki hangsúlyozta, hogy Verstappen profi módon kezelte a kiesést, nem hibáztatott senkit. 

Közvetlenül a kiesése után Verstappen a "kib*szott hülye" kifejezést használta, ami jól hallható volt a csapatrádión keresztül. A háromszoros világbajnok elmondta, hogy a megjegyzése arra vonatkozott, hogy a csapat egy boxkiállást hajtott végre az autó kiállása előtt.

Hornert szerint Verstappen remekül reagált a kiesése után
Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

Horner elmagyarázta, hogy a Red Bull azért hívta ki Verstappent, hogy ellenőrizni tudják, hogy versenyképes ez az RB20-as. 

Nagyon kegyes volt a garázsban, támogatta a csapatot, átjött a boxfalhoz és rendben volt a dolog. Amikor bejött a boxutcába azt próbáltuk megérteni, hogy ez egy versenybeszüntető incidens volt-e

 - mondta Horner, amikor Verstappen megjegyzésről kérdezték.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.