Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna
Vágólapra másolva!
A 2024-es Forma-1-es Monacói Nagydíj a hazai közönség előtt versenyző Charles Leclerc történelmi győzelmével zárult. A futamon feltűnt a PSG-től távozó Kylian Mbappé is, a világbajnok futballistának fontos szerep jutott a verseny végén.

Az F1-es Monacói Nagydíjon a hazai közönség előtt versenyző Charles Leclerc indulhatott a pole pozícióból, majd a verseny hamar félbeszakadt, ugyanis három autó is összeütközött, melynek köszönhetően rengeteg törmelék lepte el a pályát. Mintegy 40 perces kényszerpihenő után folytatódott a futam, az élmezőnyben azonban nem történt változás, a végig koncentráltan vezető monacói közel két év után nyert újra versenyt a száguldó cirkuszban.

F1 Grand Prix Of Monaco 2024
Charles Leclerc sikerével zárult az F1-es Monacói Nagydíj
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Leclerc ezzel megtörte rossz sorozatát, ugyanis az ezt megelőző 12 pole-ját nem váltotta győzelemre, ráadásul először állhatott fel a dobogóra Monte-Carlóban. A 26 éves sztár mögött a második helyen Oscar Piastri végzett, a harmadik pozíciót pedig a Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz szerezte meg. Az F1-es Monacói Nagydíjon a címvédő Max Verstappen a hatodik helyen zárt, ezzel továbbra is magabiztosan vezeti a vb-pontversenyt, bár Leclerc közelebb zárkózott hozzá.

Kylian Mbappé intette le a futamot

A legendás versenypályán rendezett futamra a Paris Saint-Germaintől távozó Kylian Mbappé is kilátogatott, 

a francia focista ráadásul fontos feladatot kapott, az utolsó körben a kockás zászlóval ő intette le a futamot.

A Real Madridba tartó világbajnok csatár az AS Monaco csapatában robbant be a futballelitbe, pályafutása első francia bajnoki címét a hercegségbeli klubbal szerezte, majd 2017 nyarán igazolt a PSG-hez, amelytől az Olympique Lyon elleni győztes kupadöntőn búcsúzott.

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva, június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről