Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó a győztes Lewis Hamiltont élteti a Forma-1-es Brit Nagydíj másnapján, miután a hétszeres világbajnok pilóta 945 nap után nyert ismét futamot, ráadásul kilencedszer diadalmaskodott hazai közönség előtt.

Az MTI gyűjtötte össze Lewis Hamilton sikere után a legérdekesebb sajtóvisszhangokat:  

British Grand Prix 2024Lewis Hamilton
A nemzetközi sajtó a győztes Lewis Hamiltont élteti 
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Nagy-Britannia:
   The Sun:
 

"Lewis Hamilton sírva fakadt, miután a teltházas Brit Nagydíjon történelmet írt. 

Minden szurkoló talpra ugrott, amikor Hamilton áthaladt a célvonalon."

Daily Mail:
"Lewis Hamilton örömében és megkönnyebbülten könnyezett. 945 hosszú nap után szerezte meg pályafutása 104. futamgyőzelmét."

The Guardian:
"Lewis Hamilton nehéz körülmények között aratott történelmi győzelmet Silverstone-ban, ezzel végre véget ért a két és fél éve tartó ínséges időszak."

The Independent:
"A Forma-1 legsikeresebb versenyzőjének szinonimája. Mindig talpra áll. Az elmúlt 31 hónapban az ilyen napokról való álmodozás éltette."

Mirror:
"Az esős futam végén eloszlottak a felhők és kisütött a nap. Hamilton elhaladt a kockás zászló mellett és hallhatóan sírt, amikor a rádión megköszönte csapatának a munkát."

Ausztria:
   Kurier:
"Először a holland, majd az osztrák himnusz - az osztrák futballszurkolók ebben reménykedtek ezen a hétvégén és a Brit Nagydíjra is ezt tervezte a Red Bull. Az osztrák válogatott álmai már kedden szertefoszlottak, a Forma-1-es csapaté pedig vasárnap."

   Kleine Zeitung:
"Lewis Hamilton és Silverstone - ez egy különleges szerelmi kapcsolat immár 16 éve. Az akkor 23 esztendős brit pilóta 2008. július 6-án ünnepelt először hazai közönség előtt, most pedig már hétszeres világbajnokként kilencedszer nyert. A 39 éves versenyzőnek ez a siker is ugyanolyan különleges lehet, mint az első volt."

Svájc:
   Blick:
"Nyári mese a Forma-1-ben: 56 nyeretlen futam és 2021. december 5. óta először Sir Lewis Hamilton ismét a dobogó tetején. A 104. GP-siker."

Spanyolország:
   Sport:
"Közel három év telt el Lewis Hamilton mindeddig utolsó győzelme óta."

   As:
"Hamilton megerősítette legenda-státuszát."

   Marca:
"Lewis Hamilton két és fél év böjt után visszatért a Forma-1 tetejére. A hétszeres világbajnok igazi fesztiválhangulatban diadalmaskodott Silverstone-ban."

   El País:
"Hamilton viharos sikerrel újjászületett Silverstone-ban."

Olaszország:
   La Gazzetta dello Sport:
"Ismét Lewis Hamilton a király. Kilencedszer nyert Silverstone-ban, ami abszolút rekord."

   Tuttosport:
"Szuper-Hamilton diadalmaskodott Verstappen előtt."

   La Repubblica:
 

"A király. Lewis ünnepelt uralkodóként tért vissza hazájába. Hamilton 164 ezer, rá váró szurkoló előtt nyert Silverstone-ban. A kockás zászlót Brian May, a Queen gitárosa lengette."

Franciaország:
   L'Équipe:
"A király visszatérése. A legendákat tisztelni kell és soha nem szabad őket temetni."

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről