Kedvezett a FIFA az argentinoknak, fény derült a holland-argentin botrány okaira

fbl TOPSHOTS Horizontal
Argentina players celebrate after they won on penalty shoot-out the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between The Netherlands and Argentina at Lusail Stadium, north of Doha on December 9, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság 23., hétfői napján még pihentek a legjobb négy közé jutott csapatok, de így is volt miről beszélni a katari világbajnoksággal kapcsolatban. A FIFA hazaküldte a spanyol Antonio Mateu Lahoz játékvezetőt, aki az argentin-holland negyeddöntőn alakított emlékezeteset. 
Vágólapra másolva!

Nem vezet több meccset a katari világbajnokságon a spanyol Antonio Mateu Lahoz, aki az Argentína-Hollandia világbajnoki negyeddöntő meccsen példátlanul alacsony színvonalon bíráskodott. Lahoz 17 sárga és egy piros lapot osztott ki a hosszabbításos meccsen, amelyen tizenegyesekkel Argentína jutott tovább. A lapok száma egyébként világbajnoki rekordot jelentett.

A spanyol bírót senki nem tudta jobb belátásra bírni Forrás: ANP via AFP/Maurice Van Steen

A spanyol játékvezető ellen többek között Lionel Messi és Emiliano Martínez is felszólalt, mondván, hogy nem tudott felnőni a feladathoz.

Nehezen szelídülnek az indulatok a Hollandia-Argentína mérkőzésen történt botrány után, amikor a holland játékosok a tizenegyesrúgások alatt direkt idegesítették és megalázták az argentin csapat játékosait. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az argentin kapus meg a holland focistákat próbálta bosszantani.

Lautaro Martinezt is megpróbálta megzavarni a holland kapus Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A Szpíker Korner 209. adásában arra próbáltunk választ találni, hogy mi történt valójában a mérkőzés végjátékában, illetve a vb-elődöntőt játszó marokkóiak teljesítményét próbáltuk kielemezni.

Hétfőn egy hihetetlen fotó került elő a franciák klasszis csatáráról, Olivier Giroud-ról és a marokkói csapat szövetségi kapitányáról, Walid Regraguiról. A francia támadó és a katari vb-n a legjobb négy közé jutott marokkói csapat edzője 2007-ben még együtt játszott a Grenoble csapatában a francia másodosztályban.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.