Vágólapra másolva!
A Szuperkupa döntője a Liverpool egyik játékosa számára különös fontossággal bírt a helyszín miatt: a norvég John Arne Riise a nyáron ugyanis éppen az AS Monacótól szerződött a Vörösökhöz. A fiatal futballistának sikerült emlékezetessé tennie a találkozót, hiszen éppen ezen a mérkőzésen szerezte meg első találatát a Liverpool színeiben.

Riise gólt szerzett a BL-
címvédő ellen
AS Monaco

A gallok 1998 nyarán vették meg Johnt, de első idényében mindössze hét találkozón lépett pályára újdonsült együttesében. A következő szezonban viszont némileg váratlanul a kezdő tizenegyben találta magát, és ha már ott volt, akkor meg is mutatta, hogy mire képes. Összesen 21 találkozón lépett pályára, és bár csak egy gólt szerzett, azt a Monaco drukkerei a bajnokság legszebb találatának választották. Úgy tűnt, sínen van a karrierje, ám tavaly nyáron összekapott a trénerrel, Claude Puellel, és a tartalékok között találta magát. Nem csoda, hogy mamája az elmúlt évben azon dolgozott, hogy új csapatot találjon neki, és érdeklődőben nem is volt hiány.

Mivel a Monacónak is az volt az érdeke, hogy eladja Riisét, így a bajnokság második felében már többet játszott, és ezt három góllal hálálta meg. A nyáron a Fulham FC is érdeklődött iránta, de végül a Liverpool szerezte meg négymillió fontért. A transzfer nyélbeütése után Riise kijelentette, hogy a jövőben nem édesanyja lesz az ügynöke, mert elege van abból, hogy mindig ezzel cukkolják.

Korábban:

A nap játékosa: Stefan Andreasson