Vágólapra másolva!
A Manchester United csatára, Andy Cole csúcstartó lett azzal, hogy klubja Olympiakosz elleni 2-0-ra megnyert athéni BL-találkozóján gólt szerzett. A játékos ezzel az európai klubfutball történetének legtöbb gólt lőtt angol játékosa lett, 23 találattal.

Cole a szerdai összecsapásig 22 gólt jegyzett, akárcsak honfitársai, a Manchester Uniteddel 1968-ban BEK-et nyert Bobby Charlton, valamint a Tottenham futballistája, Martin Chivers. Cole korábban két mesterhármassal alapozta meg mostani rekordját: 1994-ben a Newcastle színeiben az Antwerp elleni 5-2-es győzelem alkalmával, majd a következő körben az Athletic Bilbao ellen is három gólt ért el. A játékos 1995-ben rekordösszegért, 6 millió 250 ezer fontért cserélt gazdát, s került az Old Traffordra. Az MU-ban eddig 269 alkalommal lépett a pályára, góljainak száma 120. A válogatottban 14-szer szerepelt, ezen a tizennégy fellépésen egy gólt szerzett.

Cole az 1993-94-es idényben 34 góllal aranycipős volt az angol ligában a Newcastle színeiben, ahol összesen 83-szor lépett pályára, és 68 gólt szerzett, ez 81 százalékos mutató! Annak ellenére, hogy az angol bajnokság egyik legjobb góllövője, nem vitték ki a válogatottal az 1998-as világbajnokságra.

Thury Gábor

Korábban:

Tökéletes Leverkusen