Vágólapra másolva!
A magyar utánpótlás (U21) labdarúgó-válogatott magabiztos győzelmet aratott Európa-bajnoki selejtezőn Lettország ellen. Gellei Imre kijelölte a szombaton pályára lépő kezdőcsapatát.

Utánpótlás Eb-selejtező, 4. csoport:
Magyarország - Lettország 3-1 (3-1)
Dunaújváros, 3000 néző
vezette: Orlic (moldovai)
Magyarország: Balogh János - Szélesi Zoltán, Pusztai Olivér, Vanczák Vilmos, Bodor Boldizsár - Czvitkovics Péter (Koplárovics Béla, 70.), Tóth Balázs (Fehér Zoltán, 66.), Buzsáky Ákos, Németh Norbert - Torghelle Sándor, Bajzát Péter (Juhász Roland, 87.)
Lettország: Maris Eltermanis - Aleksandrs Roslovs, Girts Karlsons, Kaspars Gorkss, Vadims Logins - Andrejs Butriks, Roberts Mezeckis (Aleksandrs Sumilovs, 67.), Vadims Gospodars (Deniss Sokolskis, 46.), Jurgis Kalns - Gatis Kalnins (Jurijs Sokolovs, 58.), Aleksejs Kolesnikovs
gól: Buzsáky (11., 11-esből), Torghelle (35., 42.), illetve Kolesnikovs (13.)
sárga lap: Mezeckis (10.), Kolesnikovs (12.)

11. perc: Tóth Balázst rántották le a kaputól 12 méterre és Orlic játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A 11-est Buzsáky a jobb alsó sarokba lőtte (1-0).

13. perc: Gospodars jobb oldali beadását az akadálytalanul felugró Kolesnikovs fejelte a léc alá (1-1).

35. perc: Torghelle remekül ugratta ki a bal oldalon Bajzátot, aki két védőtől szorongatva is lőni tudott. Eltermanis bravúros mozdulattal még hárított, ám a kipattanó labdára a legjobbkor érkezett Torghelle és laposan a hálóba passzolt (2-1).

42. perc: Kapu előtti kavarodás végén a leggyorsabban eszmélő Torghelle vágta a hálóba a labdát (3-1).

A rekkenő hőség ellenére jó iramú összecsapást láthatott a szép számú közönség. A mérkőzést végig irányító magyar válogatott elsősorban remek középpályás játékának köszönheti a sikert. Szünet után kétgólos előnye tudatában a magyar együttes megfontoltan, de továbbra is gólveszélyesen játszott, ügyelve a biztonságos védekezésre.

Róth Antal, az U21-es válogatott szövetségi edzője: "Végig irányítottuk a mérkőzést, az első félidőben még általunk sem várt, szellemes, ötletes támadójátékot nyújtott csapatunk, három gólt is tudtunk szerezni. A kitűnő lettek ellen azonban ez az előny sem volt megnyugtató, a szünetben további összpontosítást kértem játékosaimtól. A második félidőben is több lehetőségünk akadt, de a végjátékba ekkor már pici hibák is becsúsztak. Emiatt azonban kevéssé vagyok szomorú, mert ma a három pont megszerzése volt a legfontosabb célunk. Ezzel a győzelemmel továbbra is versenyben vagyunk a csoportelsőségért."