Vágólapra másolva!
Vasárnap este 20.45-től a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia csapatát fogadja a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája 5. fordulójában. A mieink kezdőcsapata jócskán kicserélődött a csütörtöki Izland elleni, Eb-pótselejtezőt megnyerő együtteshez képest. A kezdő tizenegyben hat helyen történt változás, a kispadon pedig Marco Rossi segítője, Cosimo Inguscio is koronavírusos lett, így a magyar csapatot ezúttal az U21-es válogatott edzője, Gera Zoltán irányítja.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Dibusz - Lang, Kecskés, Botka - Holender, Kalmár, Sigér, Nagy Á., Bese - Szoboszlai - Nikolics.

A magyar csapatban nem léphet pályára Szalai Ádám, aki az Izland elleni mérkőzésen térdsérülést szenvedett, amely miatt már egészen biztosan nem játszhat a Szerbia és Törökország elleni mérkőzéseken, így vasárnap reggel visszautazott a Mainz 05 csapatához. Szitén nem játszhat Gulácsi Péter, aki már az izlandiak elleni meccsen is úgy állt be a kapuba, hogy egy kisebb sérüléssel bajlódott. A sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtezőn kisebb izomhúzódást szenvedett a másik lipcsei válogatott Willi Orbán, így ő sem léphet majd pályára. Sallai Roland a német karantén szabályok miatt visszautazott Freiburga, Szalai Attila és Fiola Attila pedig eltiltás miatt nem állhat a nemzeti tizenegy rendelkezésére a szerbek ellen.

Rajtuk kívül a magyar fociválogatott pályaedzőjének, Cosimo Ingusciónak is pozitív lett a koronavírustesztje, így a vasárnap esti mérkőzésen Gera Zoltán irányítja majd a pálya széléről a csapatot.