Társoldalunk:

A Zalaegerszeg legyőzte az Újpestet az utolsó idei NB I-es meccsen

2021.12.19. 20:41

A labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának záró mérkőzésén a Zalaegerszeg hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Újpest FC-t.

A Zalaegerszeg a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt, de háromszor döntetlent játszott. Waltner Róbert csapata a forduló előtt három ponttal szerzett többet, mint az Újpest. A ZTE hazai pályán a legutóbbi négy meccsén tíz pontot szerzett, míg az Újpest a legutóbbi négy fordulóban háromszor nyert, és csak az MTK ellen kapott ki, a 97. percben kapott góllal.

A mérkőzés eleje a kemény ütközésekről marad emlékezetes. A kilencedik percben az Újpest támadója, a grúz Giorgi Beridze reklamált tizenegyest miután lefejelte a ZTE védőjének, Nikola Serafimovnak a vállát. Egy perccel később az Újpest támadója, Yohan Croizet startolt rá egy hosszú indításra, de ZTE kapusa, Demjén Patrik megelőzte a belga támadót és elfelejlte előle a labdát, de a lendület vitte tovább Demjént, aki így letarolta Croizet-t, akinek az eset után ömlött a vér az orrából.

Az első ziccerre a 18. percig kellett várni. Kálnoki Kis Dávid labdavesztés után Croizet tört be a tizenhatoson belülre, középre centerezett az érkező Beridze elé, de a grúz támadó öt méterről az üres kapu mellé lőtt. 

A Zalaegerszegnek először a 24. percben volt komoly helyzete. Zimonyi Dávid kapott egy remek kiugratást, a tizenhatoson belül egy bokacsellel elküldte Abdoulaye Diabyt, de amikor már a nehezét megcsinálta, a közeli lövése olyan erőtlen lett, hogy Filip Pajovics könnyedén fogta azt.

A 31. percben ismét az Újpestnek volt egy hatalmas helyzete. Egy kontratámadás végén Croizet került ziccerbe, de Kálnoki Kis szerelni tudta, a labda viszont a mélységből érkező Luca Mack elé került, de a német játékos nyolc méterről kapu mellé lőtt. Az első félidő végén a zalaegerszegi csapat irányította a találkozót, de igazán nagy lehetőséget nem tudott kidolgozni, így gólnélküli döntetlennel mehettek a szünetre a felek. 

A második félidőben az Újpesté volt az első kísérlet. Az 55. percben Csongvai Áron 25 méteres szabadrúgását Demjén Patrik tornázta ki a bal felső sarokból. Egy perccel később újra a zalaegerszegi kapus volt akcióban. Egy jobb oldali beadást Serafimov akart hazafejelni, azonban nem a kapus kezébe stukkolt, hanem a jobb alsóba ment a fejese, de Demjén óriási bravúrral védte a saját csapattársa fejesét.

Demjén Patrik remekül védett az Újpest ellenForrás: Horváth Kriszitán/ztefc.hu

Az 59. percben megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg. Lirim Kastrati félpályánál eladott egy labdát, amellyel Skribek Alen megindult az újpesti kapu fel, majd remek labdát tálalt a kilépő Emir Halilovićnak, a bosnyák támadó pedig Pajovics mellett a bal alsó sarokba lőtte a ziccerét. 

A 67. percben növelte az előnyét a ZTE. Tajti Tamás sarkazása után Bedi Bence tekert középre, a rövid oldalon érkező Skribek elrúgott a labda mellett, de így az a középen érkező Meshack Ubochioma elé került, aki hat méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A kétgólos hátrányban az Újpest teljesen feladta a mérkőzést, de a Zalaegerszeg pedig nem erőltette az újabb gól megszerzését, így a találkozó hajrája már eseménytelenül pörgött le.

A Zalaegerszeg győzelemmel búcsúztatta az őszi szezontForrás: Horváth Krisztián/ztefc.hu

Ezzel a győzelemmel a Zalaegerszeg három helyet ugrott a tabellán és az ötödik helyről várhatja majd a tavaszi folytatást. Az Újpest ugyan nincs kieső helyen, de csak két pont választja el a 11. helyen álló MTK-tól.