Társoldalunk:

Autóbalesetben meghalt a 84-szeres válogatott futballista

2022.04.14. 08:54

Szerda éjszaka elhunyt Freddy Rincon, a kolumbiai labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, aki hétfőn súlyos autóbalesetet szenvedett.

"Csapatunk minden erőfeszítése ellenére Freddy Eusebio Rincon Valencia elhunyt" - mondta újságíróknak Laureano Quintero, a Caliban található Imbanaco Klinika orvos-igazgatója.

Freddy Rincon (balra) életét nem tudták megmenteniForrás: AFP/Marcelo Salinas

A korábbi kiváló futballista autójával - melyben többen ültek - hétfőn egy busszal ütközött a városban. A balesetet követően az 55 éves Rincont fejsérülésekkel szállították kórházba, ahol megműtötték, majd az intenzív osztályon kezelték, állapota azonban a beavatkozás után is kritikus maradt.

A három világbajnokságon szerepelt labdarúgó 84-szer lépett pályára a válogatottban, és 17 gólt szerzett. Egyik legfontosabb találatát az 1990-es olaszországi világbajnokságon, a Németország elleni csoportmeccsen érte el. Ő egyenlített az 1-1-re végződött találkozón, aminek köszönhetően a kolumbiaiak továbbjutottak a nyolcaddöntőbe.

Klubszinten többek között az América de Calit, a brazil Palmeirast és Corinthianst, valamint Európában a Napolit és a Real Madridot erősítette. Visszavonulása után 2004-től 2010-ig hazájában és Brazíliában edzősködött, majd drogkereskedelem vádjával néhány napra letartóztatták. Fia, Sebastian a portugál élvonalbeli Guimaraesben futballozik.