Eltűnt egy spanyol férfi Iránban, miközben a katari focivébére utazott

Vágólapra másolva!
A 41 éves Santiago Sanchez Spanyolországból indult el Katarba, a labdarúgó-világbajnokság színhelyére. Oda már nem érkezett meg, mert Iránban eltűnt. A spanyol túrázó gyalog akarta megtenni a Spanyolország-Katar utat.

A férfit utoljára Irakban látták. Ezt megelőzően 17 országot érintett túrája során, amióta elindult Spanyolországból. A 9 hónapos út alatt a Santiago Sanchez számtalan alkalommal posztolt az Instagramon. De 2022. október 1-én megszűntek a posztok, leálltak a frissítések.

A férfi családja azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy a WhatsApp nevű kommunikációs csatornán sem tudnak vele kapcsolatba lépni.

mondja a férfi édesanyja, Ceilia Cogedor. Az AP szerint a férfi tapasztalt katona és túrázó volt. A spanyol hatóságok arról tájékoztatják az AP-t, hogy jelenleg nincs információjuk Santiago Sanchéz hollétéről. Az ügyet átadták a spanyol iráni nagykövetségnek.

Sanchez vélhetően október 1-én érkezett meg Iránba. Ez mindössze két héttel azután történt, hogy erőszakos tüntetések törtek ki az országban, miután meghalt a 22 éves Mahsa Amini, akit az iráni erkölcsrendőrség őrizetében tartott. Miután az iráni hatóságok korlátozták az országban az Internet használatát, a szokásos kommunikációs csatornák nem működnek. Az AP szerint Irán lett voln az utolsó ország, amelyen Sancheznak át kellett haladnia, mielőtt Katarba érkezik.

Forrás