Gusztustalan állapotban hagyták a madridi főteret a csalódott Celtic-szurkolók - videó, képek

RB Leipzig - Celtic Glasgow Sports RBL Turf Ball Sports Red Bull Arena soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
05 October 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group stage, Group F, Matchday 3, RB Leipzig - Celtic Glasgow at Red Bull Arena. Celtic fans cheer their team. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Real Madrid hazai pályán 5-1-re győzte le a Celtic együttesét. A skót drukkerek a vendégszektor mellett a város főterét, a Plaza Mayort is teljesen megtöltötték, ám a súlyos vereséget követően a szeméthegyek eltakarításáról már nem gondoskodtak, így egész éjjel dolgozniuk kellett a helyieknek a tisztaságért.

A szurkolók a spanyol főváros szívében lévő térre gyűltek össze a szerda esti meccs előtt, de már a délutánt is énekelve és falatozva töltötték, miközben a közeli boltokból rengeteg ételt vásároltak meg.

Bár jelentősebb szabálysértésről nem érkezett jelentés, a szurkolók által maguk mögött hagyott rendetlenség maradandó benyomást tett vendéglátóikra a tér padlóján hemzsegő sörösdobozokkal, műanyag zacskókkal és üres poharakkal.

Alberto Catalan spanyol riporter a közösségi médiában közzétett videójában "disznóólnak" minősítette a teret, amit mások egy "valóságos bűnügyi helyszínnek" írtak le.

Juan Manuel Molina veterán diplomata szerint pedig a madridi politikusoknak is szégyellniük kéne magukat, amiért megengedték, hogy a "részeg turisták" elfoglalják a város egyik legemblematikusabb műemlékét.